Hoppa till huvudinnehållet

Hundvalpen Kajser har hittats efter två dygn på vift

Publicerad:
Hundvalpen Kaiser försvann från gården i Tidavad vid lunchtid på tisdagen. På torsdag kom han hem igen!
Hundvalpen Kaiser försvann från gården i Tidavad vid lunchtid på tisdagen. På torsdag kom han hem igen! Foto: privat

Hundvalpen Kajser, fem månader, försvann tisdag lunch från sin gård i Tidavad. Efter att ha varit borta i mer än två dygn kom han hemspringande på torsdagskvällen.

– Han verkar välbehållen och vi är oerhört lyckliga, säger Mikaela Joslin, dotter till MayAnne Joslin som är Kajsers matte.

Kajser och hans mamma försvann från familjen Joslins gård i närheten av Tidavads kyrka runt 13-tiden på tisdagen. Några timmar senare kom tiken tillbaka ensam - utan Kajser.

Stora sökinsatser inleddes, bland annat med hjälp av id-hundar och drönare, i närområdet samt vid ån Tidan. Det gjordes också efterlysningar på sociala medier. Men fram till 19.30-tiden på torsdagskvällen var den lille hundvalpen fortfarande försvunnen.

Då kom han plötsligt springande över en närliggande åker och förenades med sin familj.

– Kajser var jätteglad och det blev mycket gos och kramar. Han verkar pigg och frisk, men vi ska åka och kolla honom hos veterinären för säkerhets skull, säger Mikaela Joslin.

Har ni någon aning om var han befann sig?

– Nej. Men nu ska vi hålla stenkoll på honom i framtiden. Det kan jag lova, säger Mikaela Joslin.

Artikeltaggar

Djur och naturTidavad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.