Stöldliga misstänks härja – polisen efterlyser tips: ”Var uppmärksam”

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen misstänker att en organiserad stöldliga håller till. På kort tid har flera inbrott anmälts i området, bland annat tre inbrott i Töreboda och en i Ullervad. Genrebild.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Polisen misstänker att en organiserad stöldliga håller till i området, efter att flera bostadsinbrott anmälts. Nu ber polisen om allmänheten att vara uppmärksamma och tipsa dem om man ser något som sticker ut.
– Alla tips är välkomna, säger Henrik Karlsson vid Mariestadspolisen.

Den senaste tiden har många inbrottsstölder anmälts i länet, igår upptäcktes tre i Töreboda och under natten till torsdag larmades polis till ett inbrott i Ullervad.

– Det har även skett i andra delar av länet, säger Henrik Karlsson, stationsbefäl vid Mariestadspolisen.

Polisen misstänker att det finns ett samband, då det finns vissa saker som går igen i de olika inbrotten.

– Det verkar vara några som kan som håller på. Vi tror att det är en liga som härjar och det kan hända igen, när som helst.

Henrik Karlsson, stationsbefäl vid Mariestadspolisen.
Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Var ligan kommer från vet man inte i dagsläget, men varje år brukar det komma ligor som gör ett flertal brott i ett område under en period.

Därför uppmanar polisen allmänheten att vara uppmärksamma och tipsa dem om man ser något som man känner sticker ut. Om gäller ett fordon är det bra att ta registreringsnumret på den och fotografera.

Henrik Karlsson betonar att alla tips och iakttagelser är intressanta, även om det kan verka som småsaker.

– Alla tips är välkomna, det är vår bedömning sedan om det är intressant, säger han.

Om man bor i området kan man komma till polisstationen i Mariestad och lämna sina tips. Det går också att ringa polisen via 114 14 eller skicka in tips via ett webbformulär på polisens hemsida.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.