Hoppa till huvudinnehållet

Vinterkläder samlas in till Ukrainska flyktingar

Publicerad:
Reem Alzab, integrationssamordnare, hjälper till med insamlingen av vinterkläder och möbler till ukrainska flyktingar. (Arkivbild).
Reem Alzab, integrationssamordnare, hjälper till med insamlingen av vinterkläder och möbler till ukrainska flyktingar. (Arkivbild). Foto: Malin Bring

Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter (AMU) har startat en insamling till Ukrainska flyktingar i Töreboda. Det efterfrågas både möbler och kläder.

I Töreboda kommun efterfrågas det just nu vinterkläder till ukrainska flyktingar. Det är Arbetsmarknad- och Utvecklingscenter (AMU) som står bakom insamlingen. Integrationssamordnare Reem Alzab finns på plats och ser över vad flyktingarna är i störst behov av.

Reem Alzab är Törebodas nya integrationssamordnare

”Just nu efterfrågas vinterkläder i alla tänkbara storlekar, framförallt i damstorlekar”, skriver kommunen på sin hemsida.

Främst sängar, men också andra möbler, efterfrågas.

Kommunen ber allmänheten att ta kontakt med receptionen i AMU-huset vid intresse.

Ojämn fördelning av flyktingar från Ukraina - trots regeringens uppdragNu har även Töreboda en e-tjänst för hjälp till Ukrainaflyktingar

Artikeltaggar

SamhälleTörebodaUkrainakriget

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.