Starta upp och stöd ”Nattåkarna”

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT

Med anledning av de inbrott som skett och sker inom MTG så är det dags att starta upp ”Nattåkarna” som fanns för några år sedan. Jag var själv aktiv på den tiden och var ”spanare” åt polisen. Är nu 71 år så jag har tid och ork att köra runt i Töreboda. Många av mina kompisar som var med på den tiden har nu blivit så ”gamla” att de kanske inte har förmågan och orken att engagera sig.

Efterlyser således de som är yngre och som vill hjälpa till med att bevaka och spana på de kriminella som rör sig inom MTG nu när mörkret börjar komma tidigare. Eftersom det innebär ett ekonomiskt åtagande för oss privatpersoner att köra runt med privatbilar så vädjar jag till kommunerna att stötta denna verksamhet med bidrag till bränslet.

Eftersom det inte finns någon organisation idag för Nattåkarna så vore det ett utmärkt uppdrag för kommunernas säkerhetssamordnare att tillsammans med polisen och försäkringsbolagen att organisera och finansiera detta. Man kan lugnt påstå att medborgarna har tröttnat på att de utländska ligorna kan härja fritt. Polisens resurser räcker inte till då det förekommer annat bus i samhället med dagliga rån och misshandel. Är väl bara en tidsfråga innan vi har återkommande skjutningar inom MTG och då kommer polisen att få fullt upp med detta.

Nattåkarna är hjälp till självhjälp så jag hoppas att kommunerna tar ett initiativ och organiserar detta omgående. Noteras kan att inbrotten och brottsligheten minskade drastiskt förra gången vi var ett par extra ögon i samhället. Tacksam om kommunalråden i MTG tar tag i detta omgående och visar att de har en säkerhetsorganisation bestående av dugliga medarbetare.

Törboiten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.