Kevin Coynes mångsidighet visades på vernissage i Hova

Konst
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Här ses Annika Kjellkvist, Nora Håkansson, Per Theander, Håkan Petersson, Sigge Wahlstedt och Stefan Voit på vernissage för Kevin Coyne i Hova.
Foto: Pär Rittsel
Den engelske rockmusikern och konstnären Kevin Coynes bilder visas nu för första gången i Sverige – på Galleri Hova.
På lördagen hölls vernissage där curator Stefan Voit berättade om Kevin Coyne.

På lördagens vernissage av Kevin Coynes konst på Galleri Hova kunde publiken förutom att se på konst också lyssna till curator Stefan Voit som läste konstnärens dikter. Besökarna kunde även se filmer med olika live-framträdanden från Kevin Coynes musikaliska artisteri.

Det fanns också möjlighet att lyssna till en inspelning med Kevins band från 1976, av Sveriges Radios Tonkraft.

Annika Kjellkvist, som bor i Hova och varit aktiv i att få utställningen till orten, beskriver verken som visas på utställningen:

”Kevin Coynes konst rör sig mellan tragisk komedi och hoppfullt självförtroende och präglas av engelsk humor av det bättre slaget. Vi får se på satiriskt överdrivna fantasifigurer i både svartvita och färgglada och smått bisarra vardagsscener med ett ständigt närvarande känslouttryck. Det är en oändlig kreativitet som kommer till uttryck i bilderna, Kevin Coyne gjorde en kreativ arbetsinsats varje dag i form av bilder, skrivande eller musicerande.”

På utställningen finns förutom bilderna på väggarna också Kevin Coynes böcker och hans senare produktion av CD-skivor och dvd:er med framträdande inom både musik och poesi från hans sena och tidiga produktion.

Utställningen visas i Hova till 27 augusti.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.