Digital vård ska vara ett komplement

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Erik Svensson

Det är lustigt att när en släkting till en tjänsteman inom regionen drabbas av att inte komma fram till vårdcentralen för att söka akut vård utan blir hänvisad via telefonsvarare till att ringa nästa dag, då kommer det i tidningen och i radio. Detta lever vi vanliga människor med varje dag och har så gjort ganska länge.

Att skylla på pandemin är ingen ursäkt för detta fenomen fanns redan innan. Vi i östra delen av Skaraborg har ju ingen nära jourcentral att vända oss till utan måste åka till Skövde och konkurrera med Skövdeborna om tiderna som finns. Synd att man inte kan anmäla att man blir diskriminerad för att man bor på fel ställe.

Digitaliseringen som sprids genom sjukvården ska egentligen vara ett komplement, inte ersättning för besök och som patient ska man kunna välja vilken sorts besök som passar just mig och min sjukdom.

Mariestadsbo som tröttnat

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.