Fullt utvecklad brand i garage – räddningstjänst spärrade av området ett dygn

Publicerad:
När räddningstjänsten kom till garagebranden var byggnaden i stort sett redan nedbrunnen. I garaget finns gasflaskor, vilket komplicerade släckningen av elden. Foto: Ridder Karlsson

På onsdagskvällen började det brinna i ett garage och ett skjul söder om Skagersvik i Gullspångs kommun. När räddningstjänsten kom dit var garaget redan i stort sett nedbrunnet.

På grund av gasflaskor i byggnaden spärras ett område av under 24 timmar.

Larmet kom vid 17.40-tiden på onsdagen och räddningstjänst och polis åkte ut till branden som är vid en sommarbostad.

Branden var fullt utvecklad och när räddningstjänsten kom dit var garaget och ett mindre skjul bredvid i stort sett nedbrunnet. Bostadshuset som ligger cirka 50 meter bort klarade sig däremot och efter en stund var det inte längre någon risk för spridning dit.

Det ska dock finnas gasflaskor i garaget, vilket gör att räddningstjänsten avvaktade med fortsatt släckningsarbete på grund av risken för explosioner.

– Vi ska köra med drönare för att se om man kan lokalisera flaskorna. I bästa fall kan en skytt skjuta på flaskorna och eliminera explosionsrisken, säger räddningstjänstens inre befäl vid 18.50-tiden.

Senare på kvällen meddelade räddningstjänsten att de spärrar av en radie runt garaget på 300 meter i 24 timmar.

Ingen har skadat sig i branden. Polisen har inga misstankar om brott.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusGullspångs kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare