Hoppa till huvudinnehållet

Gullspång arena invigs: ”Märkligt att komma fram till denna dag”

Publicerad:
Gullspång arena invigs på lördag och då är det fritt fram att prova på de olika sporterna som samlas under taket.
Gullspång arena invigs på lördag och då är det fritt fram att prova på de olika sporterna som samlas under taket. Foto: ARKIV

På lördag invigs Gullspång arena.

Resultatet av mängder av ideellt arbete kan då beskådas.

– Det känns på något sätt märkligt att komma fram till denna dag, säger Ulf Gustafsson, som är ordförande för Gullspång arena ekonomisk förening (GAEF).

2017 såg andelsföreningen sitt ljus och var kortfattat resultatet av en önskan om en gemensam samlingsplats där man bland annat skulle ha en fullmåttsplan för inomhusidrott.

Mycket har hänt sedan det året.

Inte minst har många personer varit inblandade i bygget av hallen, som är belägen vid Gullmovallen.

– Det har blivit 7 433 ideella timmar och totalt landar kostnaden på 19.5 miljoner kronor, säger Ulf Gustafsson.

Det har blivit 7 433 ideella timmar
Ulf Gustafsson, ordförande i Gullspång arena ekonomisk förening

Dryga hälften av pengarna (10.5 miljoner) kommer från finansmannen och den före detta Gullspångsbon Christer Brandberg.

Allmänna arvsfonden, Jordbruksverket, Riksidrottsförbundet, Alfastiftelsen, Vänerns regleringsfond och privata sponsorer är andra som bidragit till hallens tillkomst.

– Vi har även ett banklån på fyra miljoner, säger Ulf Gustafsson, som upplevt många positiva kommentarer under arbetets gång.

Sex klubbar

Klubbarna som ska husera i lokalerna är Gullspångs IF, Gullspångs SKF, Gullspångs TK, Skagersviks BTK, HG20 IBF, SPF seniorerna Gullspång-Hova.

I oktober 2020 sattes spaden i marken för första gången och i början av juni 2022 skedde slutbesiktningen, vilket innebar att föreningarna kunde börja använda hallen. Det blir sex olika sporter under samma tak, vilket minst sagt innebär att det blir en allaktivitetshall. I hallen finns även en kafeteria och ett konferensrum.

Det blir öppet hus under lördagen där sporterna visar upp sig och det är fritt att prova på bordtennis, pop up-tennis, innebandy, inomhusfotboll, skytte och boule.

Före det, vid lunchtid, sker en officiell invigning. Där medverkar bland annat Ulf Gustafsson, kommunalrådet Carina Gullberg samt kommunchefen Mats Öman.

Ulf Gustafsson, ordförande i föreningen.
Ulf Gustafsson, ordförande i föreningen. Foto: ARKIV

Artikeltaggar

GullmovallenGullspångs IFGullspångs skytteföreningGullspångs tennnisklubbHG20 innebandyföreningSkagersviks BTKSPF SeniorernaSport

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.