Hoppa till huvudinnehållet

Rekryteringen gick i stöpet – nu söker kommunen kommunikationschef på nytt

Publicerad:
Kommunens image är viktig när ny arbetskraft ska lockas till Mariestad. Det uppdraget hamnar på den nya kommunikationschefen. Men att hitta rätt person har varit en utmaning. Foto: Charlotte Ferneman

Att hitta rätt kommunikationschef till Mariestads kommun har visat sig vara en utmaning. Efter att en person erbjudits tjänsten och tackat nej, görs nu ett omtag i rekryteringen.

I början på juni var kommunens stabschef Per Garenius hoppfull om att hitta en kommunikationschef. Ansökningarna hade börjat ramla in och det fanns lovande kandidater bland de sökande.

Sedan dess har situationen förändrats rejält. Den person som ansågs bäst lämpad erbjöds jobbet, men valde att tacka nej. Ingen av de övriga matchade kommunens önskemål fullt ut.

– Nu går vi vidare. Vi kommer att annonsera igen och vidgar uppdraget något. Det har ju hänt en del och det gör att vi tänker om på alla plan, säger Per Garenius och syftar på sommarens avslöjande att AB Volvo ska bygga en batterifabrik i Mariestad.

Kommunikationsavdelningen kommer att få mycket att göra när arbetskraft ska lockas till kommunen. Kommunikationschefens uppgift blir att leda arbetet där och bidra till att marknadsföringen av Mariestad fungerar så bra som möjligt.

– Det måste man tänka på i rekryteringen av den här tjänsten, förklarar Per Garenius.

Per Garenius, stabschef i Mariestads kommun.
Per Garenius, stabschef i Mariestads kommun. Foto: Charlotte Ferneman
Så går jakten på sex kommunchefer: ”Klart före semestern”

Artikeltaggar

AB VolvoArbeteKommunikationMariestads kommunMariestads kommunPer Garenius

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.