Hoppa till huvudinnehållet

Efter misshandeln – den misstänkte gärningsmannen har häktats

Publicerad:
En man i 25-årsåldern har häktats misstänkt för en rad brott.
En man i 25-årsåldern har häktats misstänkt för en rad brott. Foto: Arkivbild

En man i 25-årsåldern envarsgreps efter att ha slagit en kvinna på busstationen i Mariestad under fredagseftermiddagen. Tre personer höll fast mannen på plats tills polisen kunde göra ett gripande.

Mannen har nu häktats.

Det var under fredagseftermiddagen som polisen larmades till busstationen i Mariestad där en man uppträdde stökigt.

– Han ska ha slagit en kvinna i 20-årsåldern och ska även ha gett sig på ett vittne, berättar Ulf Andersson vid Skövdepolisen.

Man greps av allmänheten efter misshandel

Innan polis anlände till platsen envarsgreps mannen av allmänheten. Tre personer höll fast honom i väntan på att polisen kunde anlända till platsen.

Mannen, som bor i Skövde, men uppehåller sig ofta i Mariestad, misstänks för fyra fall av misshandel, fyra fall av olaga hot, fyra fall av hot mot tjänsteman och våld mot tjänstman (ska hotat att skjuta poliserna som transporterat honom till stationen).

Mannen anhölls natten till lördagen och under måndagen hölls en häktningsförhandling i Skaraborgs tingsrätt där mannen häktades.

Åtal ska väckas senast 12 september.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.