Hoppa till huvudinnehållet

Knarkåtal mot Mariestadsbo – körde bil med amfetamin i kroppen

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Mariestadsbon i 45-årsåldern stoppades när han drogpåverkad körde bil på länsväg 201.
Mariestadsbon i 45-årsåldern stoppades när han drogpåverkad körde bil på länsväg 201. Foto: Arkivbild

En Mariestadsbo i 45-årsåldern har åtalats i tingsrätten misstänkt för drograttfylleri sedan han kört bil med amfetamin i kroppen.

Det inträffade på länsväg 201 i Moholm under eftermiddagen den 2 augusti.

Det var i samband med färd mellan Moholm och Mariestad väg 201 som en polispatrull mötte en personbil som färdades från Mariestad. När patrullen vände och stannade personbilen så var den utpekade gärningsperson ensam i bilen.

Misstanke

En av poliserna har berättat följande:

”I höjd med Jula på väg 201 fick vi möte med en bil som väckte mitt intresse. Bilen stod skriven på en kvinna men jag såg klart och tydligt att det var en mansfigur som var förare. Jag sa till kollegan att vi vänder om och stannar bilen. Under tiden som vi har för att komma ikapp bilen så ser jag att bilens ägare är skriven på samma adress som en känd person (mannen i bilen).

Vi använde oss av polisbilens stoppanordning och personbilen framför oss svängde in på en mindre väg i höjd med det gamla stenbrottet några kilometer innan Mo kyrka. Jag gick fram och såg XX sitta i förarsätet. Han var på bra humör och förvånad över att vi kunde se att det var han som körde.”

Inget körkort

Mannen uppgav att han inte hade körkort och har lånat bilen av den han bor hos, samt att han hade brukat narkotika dagen innan. I byxfickan hade han en en plåtburk med narkotikaklassat preparat.

Det visade sig att han vid tillfället hade han 30 stycken narkotikaklassade tabletter på sig och misstänks därför både för ringa narkotika, innehav, samt eget bruk.

Mariestadsbon, som är känd av polisen sedan tidigare, saknade dessutom giltig körkort att köra bilen, vilket gör att han åtalats misstänkt för olovlig körning.

Han i polisförhör sagt:

Polisen: Vad brukar du ta för droger?

"Bara amfetamin, ibland blåbär. Jag har provat hasch med det är inte min grej.”

Polisen: Vad var det för tabletter du hade på dig?

"Lyrica och benzo.”

Snabb handläggning

Ärendet ingår i projektet med snabbförfarande i brottmål. Därför har det varit en snabb handläggning av ärendet.

Enligt åklagaren kan målet kan avgöras utan huvudförhandling i tingsrätten. Åklagarens påföljdsförslag: 90 dagsböter, totalt 4 500 kronor.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSkaraborgs tingsrättÅtal

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.