Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen säkrar mer industrimark

Publicerad:
Efterfrågan på ny industrimark i Mariestad är stor. Nu köper kommunen två tomter utmed Förrådsgatan, som i framtiden ska ge plats för fler företag.
Efterfrågan på ny industrimark i Mariestad är stor. Nu köper kommunen två tomter utmed Förrådsgatan, som i framtiden ska ge plats för fler företag. Foto: Charlotte Ferneman

Kommunen investerar i mark där företag kan etablera sig. Det handlar om två tomter om totalt knappt två hektar i Haggården.

– Industrimark är hårdvara i Mariestad, konstaterar Tommy Jingfors, tillförordnad samhällsbyggnadschef i kommunen.

Mariestads kommun har haft ögonen på markområdet i snart tio år. De båda fastigheterna Bulten 1 och Brickan 2 ligger på vardera sidan om Förrådsgatan, precis norr om Hammarsmedsgatan.

Ägare är Glavaverken AB, som säljer området till kommunen för totalt sju miljoner kronor.

– Kommunen har försökt få köpa tomterna tidigare. Nu är allt klart med ägarförhållanden och så och då kunde köpet fullföljas, förklarar Tommy Jingfors och fortsätter:

– Tomterna har ett strategiskt läge i närheten av Göteborgsvägen.

De båda tomterna ligger vid korsningen Förrådsgatan/Hammarsmedsgatan.
De båda tomterna ligger vid korsningen Förrådsgatan/Hammarsmedsgatan. Foto: Charlotte Ferneman

Han berättar att kommunen har uppvaktats av såväl andra företag i området och nyetableringar som är intresserade av läget.

– Nu ska fastigheterna utvecklas och förädlas. Nästa steg blir att ta reda på vad som är det bästa för Mariestads utveckling, säger samhällsbyggnadschefen.

Han förklarar att det är viktigt för kommunen att ha ett handlingsutrymme för att kunna hantera förfrågningar som kan generera fler arbetstillfällen, utveckla företagandet och leda till fler kommuninvånare.

Tillträdesdag är den 31 augusti 2023.

Köpet bekostas av de medel som kommunstyrelsen i år har till förfogande.

Tomterna är vardera på drygt 11 000 kvadratmeter. Kommunen betalar 4,3 respektive 2,7 miljoner kronor för dem.
Tomterna är vardera på drygt 11 000 kvadratmeter. Kommunen betalar 4,3 respektive 2,7 miljoner kronor för dem. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

EkonomiHaggårdens industriområdeIndustrierMariestads kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.