Hoppa till huvudinnehållet

Kampe DM-mästare i H50: ”Ändrade lite strategi”

Publicerad:
Mariestads H50-lag bestod av från vänster, Thomas Svensson, Fredrik Kampe, Roger Karlsson, Morgan Östman och Sven Frick.
Mariestads H50-lag bestod av från vänster, Thomas Svensson, Fredrik Kampe, Roger Karlsson, Morgan Östman och Sven Frick. Foto: PRIVAT

Fredrik Kampe blev distriktsmästare när finalen av veteranernas H50-klass avgjordes i lördags.

Det var i samband med seriespelets final på Billingens GK som Fredrik Kampe blev dagens bäste spelare och kan titulera sig H50-mästare i Västergötland.

Han gick på 67 slag, vilket var tre under banans par (par 70). Tvåan från Falköping, Gary Geszti, var fyra slag efter.

– Billingen var i superbra skick. Jag hade turen att spela en företagsgolf där i fredags och sköt 65 slag. Det var blev lite touch av tävlingsspel, säger Fredrik Kampe och fortsätter:

– Jag ändrade även lite i strategi mot hur jag brukar spela på Billingen. Mycket järnklubbor ut från tee och inte ens långa järn på vissa hål utan även mellanjärn ibland. En strategi som verkligen funka.

Kampe spelade i stort sett likadant lördagen, men mattade lite på slutet.

I seriespelet genomfördes fem sammandrag och Mariestadslaget vann sin serie före Skövde. I finalen hade Skövde bäst trupp och vann på 294 slag. Mariestad kom femma med 308. Sju lag deltog i finalen.

Mariestads finallag bestod av Fredrik Kampe, Sven Frick, Roger Karsson, Morgan Östman och Thomas Svensson. Övriga som medverkat under säsongen är Lars Ahlström, Benny Andersson och Jimmy Nordh.

Artikeltaggar

Golf

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.