Hoppa till huvudinnehållet

Töreboda fortsatt med i kampen om seriesegern: ”Skönt med vinst”

Publicerad:

Töreboda IK fortsätter sin jakt på seriesegern i damernas division tre.

Hemma mot bottenlaget Åsarp-Trädet FK var det upplagt för storseger. Visst blev det också hemmavinst, men ”bara” med 1–0.

– Det var en match där vi börjar ganska bra spelmässigt, men ju längre matchen gick så blev både passningsspel och löpningar långsammare vilket gjorde att tempot i matchen blev väldigt lågt. Försvarsmässigt gör vi det bra i stora delar av matchen så de skapar inte några skarpa målchanser. Vi gör ett fint mål med ett spel ut på högerkanten där Stina Blomqvist står för ett fint inspel som Minny Persson kan avsluta i mål. Skönt med en vinst, men vi måste få upp ett högre tempo i anfallsspelet kommande matcher, kommenterar TIK-tränaren Magnus Olofsson efter segern.

Segern innebär att Töreboda går upp på samma poäng som serieledande Sils IF, dock med en match mer spelad än Götenelaget. På tredjeplats lurar också Falköpings KIK U, med två matcher mindre spelade än TIK.

Mål, TIK: Minny Persson.

Artikeltaggar

Division 3 östra, damFotbollMagnus OlofssonTöreboda IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.