Hoppa till huvudinnehållet

Töreboda testar kvick ukrainare: ”Såg vass ut”

Publicerad:
Sportchefen Anton Lundholm lovordar sitt potentiella nyförvärv,  ukrainaren Roman Kizlo. (ARKIVBILD)
Sportchefen Anton Lundholm lovordar sitt potentiella nyförvärv, ukrainaren Roman Kizlo. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Töreboda HF ser ut att ha vidgat sina vyer vad det gäller nyförvärv till den kommande säsongen.

Under den här veckan är ukrainaren Roman Kizlo på try-out hos THF.

– Han tränade för första gången med laget under tisdagen och såg vass ut, säger sportchefen, Anton Lundholm, till klubbens hemsida.

I mitten på augusti gjorde Töreboda hockey klart med den kanadensiske målvakten Charles Grimard. Nu ser Törebodalaget ut att göra ytterligare en utländsk rekrytering.

Fram till och med söndag är Roman Kizlo från Ukraina på provspel i Töreboda.

– Roman har spenderat sina tre senaste säsonger i Nordamerika med spel i olika ligor där. Nu är han tillbaka i Europa och redo för ett nytt hockeyäventyr här, säger Anton Lundholm till klubbens hemsida.

Spelar på fredag

Den 21-årige, högerfattade, ukrainaren kan spela såväl center som forward och gjorde redan under tisdagen sin första träning med Töreboda.

– Roman sticker ut med sin enormt snabba skridskoåkning och sitt fina spelsinne. Han kommer att tillföra mängder till oss, säger Lundholm och fortsätter:

– Med den fruktansvärda situationen i hans hemland så ska vi ta väl hand om honom hos oss.

Roman Kizlo finns med i det Törebodalag som under fredagskvällen spelar säsongens första träningsmatch, hemma mot Tibro IK.

Artikeltaggar

Anton LundholmHockeytvåanIshockeyTöreboda HF

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.