Hoppa till huvudinnehållet

Skaraborgs sjukhus tilldelas diplom av Ukrainas ambassad: ”Äkta solidaritet”

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Ukrainas ambassad i Stockholm har gett Skas en utmärkelse för sina insatser.
Ukrainas ambassad i Stockholm har gett Skas en utmärkelse för sina insatser. Foto: Pontus Lundahl/TT

Skaraborgs sjukhus har visat på stor solidaritet mot det ukrainska folket, menar ambassaden, som nu tilldelar sjukhuset ett diplom för sina insatser.

Efter Rysslands invasion den 24 februari har Sverige tagit emot många ukrainska flyktingar, inte minst i Skaraborg. Skaraborgs Sjukhus har i samband med detta bidragit med sjukvårdsmaterial, vilket har levererats till sex sjukhus på olika platser i Ukraina.

– Tack vare en tidigare upparbetad samverkan mellan Bräcke Diakonis mobila hälsoteam och Skaraborgs Sjukhus barn- och ungdomshabilitering, så har vi snabbt kunnat identifiera och ta hand om funktionshindrade barn i behov av vård från flyktingboendet på Stora Ekeberg, säger Maria Söderberg, verksamhetschef för barn- och kvinnosjukvård vid Skas, i ett pressmeddelande.

Skaraborgs sjukhus i Skövde.
Skaraborgs sjukhus i Skövde. Foto: Helene Magnusson

För sina insatser har Ukrainas ambassad i Stockholm tilldelat sjukhuset ett diplom med motiveringen:

”Ukrainas ambassad i Sverige uttrycker sin djupa tacksamhet till Skaraborgs Sjukhus för dess orubbliga stöd till Ukraina och äkta solidaritet med det ukrainska folket under denna prövande tid i vår nations historia”.
Ukrainas ambassad

Maria Söderbergs menar i pressmeddelandet att hjälpen till Ukraina har haft hög prioritet.

– Det här har varit ett mycket givande och angeläget arbete för oss.

Artikeltaggar

Skaraborgs sjukhusSkövdeUkrainakrigetVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.