Hoppa till huvudinnehållet

Skördemarknad i Hajstorp på lördag med fullmatat program

Publicerad:
Marknaden är öppen på lördag mellan klockan 10 och 17.
Marknaden är öppen på lördag mellan klockan 10 och 17.

Den omtyckta skördemarknaden i Hajstorp är tillbaka med sitt rika utbud av marknadsförsäljning av skördeprodukter, aktiviteter och underhållning.

På utescenen turas Vildminkarna, Kulturskolans elever och The Spinning Wheels på att underhålla, och den hungrige kan välja mellan att ta en fika på Slusscafeet eller en tallrik värmande soppa i Martins Lada.

Fredsbergs hembygdsförening deltar med sitt äppelmusteri, för den som är lycklig nog att ha ett överskott av äpplen, och Fredsbergs Friskola snurrar sitt chokladhjul.

Den ideella föreningen Wadsbo Härskri visar bågskytte, och när marknaden öppnar klockan tio hålls en musikandakt med Lasse Broberg i Lahrins paviljonger.

Efter andakten visar Lasse Broberg hur man tillverkar morotsflöjter.

Om söndagen, dagen efter skördemarknaden, ordnar hembygdsföreningen en lokalhistorisk vandring utmed kanalen. Man går vandringen på egen hand med start vid snickeriet och avslutar vid Riksberg. På vägen finns informationstavlor om Göta kanal uppsatta utmed kanalbanken. Vid Riksberg har föreningen tagit fram resterna av tre kalkugnar från kanalbyggnadstiden.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHajstorpTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.