Hoppa till huvudinnehållet

Så vill kommunen hitta husfantaster värda att prisa

Publicerad:
Lisa Adamsson, som har Lisas trädgård i Sjöängen, fick kommunens utmärkelse för god bebyggelsemiljö 2019.
Lisa Adamsson, som har Lisas trädgård i Sjöängen, fick kommunens utmärkelse för god bebyggelsemiljö 2019. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Diplomet för god bebyggelsemiljö har funnits i Mariestad i över 20 år. Men det har inte alltid varit helt lätt att få fram mottagare. Nu ändrar kommunen reglerna.

Tanken med utmärkelsen är att lyfta fram personer som värnar bebyggelsemiljön. Det kan vara ett hus som varsamt renoverats eller andra byggnader och deras omgivning som sköts med eftertanke.

På nationaldagen varje år brukar mottagaren hyllas vid Residenset i Mariestad med diplom och femtusen kronor. Men i år blev det inget pris. Kommunen hade inte fått in några förslag på lämpliga kandidater.

Det vill man nu råda bot på. Tiden mellan utlysning av priset och när kommunstyrelsen utser mottagaren förlängs från en till två månader. Därmed kommer allmänheten att kunna nominera till eller själva ansöka om utmärkelsen redan från den 1 april.

Kommunen kan inte dela ut diplom för bebyggelsemiljö

Artikeltaggar

Mariestads kommunMariestads kommunSamhälleTrädgård

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.