Sverigedemokraterna med flera

Insändare
PUBLICERAD:
ARKIVBILD
Foto: ÄLDRE BILD

Har vi inte ältat färdigt om SD:s rötter och nazistiska kopplingar? Alla vet nog att partiet grundades år 1988 och Jimmie Åkesson blev partiledare år 2005. Sedan år 1988 har det runnit mycket ”vatten under broarna” så att kalla partiet för nazistisk är inte korrekt. Det finns nazistiska element inom alla partier, tyvärr. Nazismen är/var av ondo det vet nästan alla, men prata politik i stället för nazism.

Som en parallell kan nämnas att Vänsterpartiet förut hette VPK, Vänsterpartiet Kommunisterna. Deras rötter kan också beskrivas genom att såga Stalin, Lenin och Pol Pot. De har utfört historiens värsta folkmord på sina egna befolkningar, i modern tid.

Socialdemokratin härstammar från den Socialistiska Arbetarrörelsen och spelar med glädje Internationalen, dvs samma som kommunistpartierna utomlands gör. Bara för att klargöra Socialdemokraternas förträfflighet så kan vi studera Baltutlämningen åren 1945-1946, då Sovjetunionen ville ha ett antal ester och ryssar utlämnade från Sverige till Sovjet, dvs till systerpartiet Kommunisterna. Rötterna framgår tydligt.

Avslutningsvis, prata politik och vad/hur det egna partiet ska göra, i stället för att försöka svärta ner partier och politiker. Sluta prata rötter och ursprung.

Realist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.