Hoppa till huvudinnehållet

Bois nollade Borås – Blomberg målskytt direkt: ”Skaplig start”

Publicerad:
Anton Blomberg presenterade sig direkt i Mariehus arena när Mariestad Bois mötte Borås. I sitt första byte för kvällen gjorde 27-åringen 1–0.
Anton Blomberg presenterade sig direkt i Mariehus arena när Mariestad Bois mötte Borås. I sitt första byte för kvällen gjorde 27-åringen 1–0. Foto: Peter Gustafsson

Defensivt stabilt, men en aning ineffektivt framåt.

Mariestad Bois vann under onsdagskvällen ”bara” med 2–0 hemma mot Borås HC.

– Detta var ett bra besked nu när det börjar närma sig seriepremiär, säger tränaren Andreas Appelgren.

Mariestad Bois försäsong har så här långt inte innehållit mycket som kan liknas vid guld och gröna skogar. Med en och en halv vecka kvar till seriepremiär kanske Mariestadslaget har hittat rätt.

I höstens femte träningsmatch, hemma mot Borås HC under onsdagskvällen, vann Bois förvisso bara med 2–0, men insatsen var till stora delar lovande.

Bois gjorde en bra insats i egen zon och lät sällan bortaspelarna skjuta ostört.
Bois gjorde en bra insats i egen zon och lät sällan bortaspelarna skjuta ostört. Foto: Peter Gustafsson

– Vi gjorde mycket av det som vi pratat om och tränar på. Det var ett tag i andra perioden vi höll för länge i pucken och satte oss själva i sikten, men det var egentligen ingen större fara, säger Andreas Appelgren och fortsätter:

– Sedan är jag glad att vi fick i gång passningsspelet ordentligt. När förstapassen satte flög vi förbi Borås.

Blomberg nätade direkt

"Jag får försöka göra några mål direkt i början så de börjar tycka om mig i stället"

Ja, Anton Blombergs ord från när han blev klar för Mariestad Bois i början på juni verkar ha varit ett löfte.

För mot Borås, i den gamla Skövde IK-spelarens första träningsmatch på sin nya hemmaplan, tog det inte mer än någon minut innan han hittat nätet. I sitt första byte för kvällen smällde Blomberg in 1–0 i nättaket, assisterad av Gustav Lindberg.

Anton Blomberg var såklart nöjd med sitt första mål i Boiströjan.
Anton Blomberg var såklart nöjd med sitt första mål i Boiströjan. Foto: Peter Gustafsson

– Det får ses som en skaplig start ändå. Det var ett fint anfall med en bra forecheck först, sedan kollade ”Gurra” upp och hittade mig snett bakåt. Det var skönt att dra dit den, säger den förväntade målsprutan som var tillbaka efter skada.

– Jag har tränat måndag och tisdag efter att inte ha varit på is på över två veckor. Det kändes helt okej, säger han.

Med Blombergs första Boismål att gå på fortsatte hemmalaget att skapa chanser framåt, men den första perioden stannade vid 1–0.

Att det bara var träningsmatch hindrade inte Jesper Lindén och Kristoffer Häggblad från att brottas lite.
Att det bara var träningsmatch hindrade inte Jesper Lindén och Kristoffer Häggblad från att brottas lite. Foto: Peter Gustafsson

– Vi gjorde en bra förstaperiod. Passningsspelet satt och vi spelade oss till flera bra lägen och samtidigt fick Borås inget tryck på oss. Jag tror bara de hade fem skott på mål, säger Andreas Appelgren.

"Måste göra mål"

Även efter den första periodpausen fortsatte Bois att vara det spelförande laget, men precis som under de inledande 20 minuterna var effektiviteten dålig.

– Andra perioden böljade lite för mycket, men det var ändå okej. Däremot måste vi göra mål på våra chanser. Vi hade både en tre-mot-etta och en två-mot-etta som inte ens slutade i ett avslut, säger Appelgren.

Mariestads målvakt, Anton Malmborg, stod för flera vassa parader och höll sin första nolla i Boiströjan.
Mariestads målvakt, Anton Malmborg, stod för flera vassa parader och höll sin första nolla i Boiströjan. Foto: Peter Gustafsson

Ja, lägen fanns det gott om, men målskyttet vägrade att lossna för Bois. I den sista perioden jämnade snarare Borås ut spelet stundtals och hade det inte varit för Anton Malmborg i hemmamålet hade gästerna åtminstone kunnat kvittera.

Med drygt fem minuter kvar att spela petade i stället Erik Olsson in 2–0 från nära håll och tog luften ur bortalaget.

– Det var starkt av oss att hålla ihop det och hålla nollan. Borås hade 16 skott på mål, men jag vet inte hur många som var riktigt farliga egentligen. Däremot borde vi ha gjort några mål till. Vi måste dra dit den när vi har så många lägen och få något att gå på, säger Andreas Appelgren.

Tobias Aronsson och Mariestad höll mestadels Borås på utsidan.
Tobias Aronsson och Mariestad höll mestadels Borås på utsidan. Foto: Peter Gustafsson

Noterbart från onsdagens match var att Mariestad Bois för första gången den här försäsongen hade alla spelare tillgängliga för spel.

– Vi har ett ungt lag och jag tror att det har varit en del nerver hittills, men det börjar att se bra ut. Det är perfekt nu när det är nära seriepremiär, avslutar Anton Blomberg.

Mål, Bois: Anton Blomberg, Erik Olsson.

Gustav Lindberg var tillbaka i spel efter att ha varit skadad en kortare period.
Gustav Lindberg var tillbaka i spel efter att ha varit skadad en kortare period. Foto: Peter Gustafsson

Artikeltaggar

Andreas AppelgrenAnton BlombergHockeyettanIshockeyMariehus ArenaMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.