Ska skötas på rätt sätt?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: FREDRIK PERSSON

Det är väldigt glädjande att vi har fått en butik till Ullervad så att vi slipper ta bilen när vi ska handla, men i anslutning till detta har något annat dykt upp: egenhändigt tillverkade farthinder på väg in till den asfalterade ytan där butiken och återvinningscontainrarna står uppställda.

Vem som har skruvat i reglarna i asfalten vet inte jag. Vad jag heller inte vet är vem som tar ansvar för att ingen snubblar och skadar sig på farthindren eftersom de inte syns särskilt väl, eller vem som ser till att inga däck riskerar att punkteras på en uppstickande skruv. På det senaste har det också dykt upp en fasttejpad skylt som blockerar inkastet och uppmanar till att lägga i pappersåtervinningen från baksidan på containern.

Någon eller några bryr sig uppenbarligen om att man håller hastigheten i området och att återvinning inte rasar ut, men egna lösningar på problemen ser både trista ut och riskerar i värsta fall att orsaka skador på person eller egendom. Jag tycker inte att privatpersoner ska göra sådana åtgärder själva utan man bör gå den officiella vägen så att det blir rätt skött.

Ullervadsbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.