Hoppa till huvudinnehållet

Tonåring dömd för våldtäkt vid Rattugglan

Publicerad:
En ung man från Skara döms för en våldtäkt vid Rattugglan i Mariestad som inträffade i juni förra året.
En ung man från Skara döms för en våldtäkt vid Rattugglan i Mariestad som inträffade i juni förra året. Foto: Arkivbild

En tonåring har, mot sitt nekande, dömts för en våldtäkt vid Rattugglan i juni förra året.

Den unge mannen, som är från västra Skaraborg, slog en ex-flickvän i ansiktet och drog i hennes hår så hårt att tussar lossnade.

Händelsen inträffade vid Rattugglan i Mariestad den 6 juni förra året i samband med Skaraborgsrundan, som går ut på att ungdomar i bilar tillsammans kör runt till platser i området och roar sig, samt festar.

Killen var kraftigt berusad och vill ha hjälp av den före detta flickvännens när han skulle på toaletten. Hon är först tveksam, men följde med ner till källarvåningen och toalettbåsen.

18-åring åtalad för våldtäkt i Mariestad – förnekar brott

Väl inne i båset började han ta av flickans kläder. När hon sa nej slog han till henne i ansiktet och förgrep sig på henne. När hon återigen sa nej slog killen på nytt till henne och tvingade till sig sex vaginal- och oralsex. Dessutom drog han så pass hårt i hennes hår att tussar lossnar.

Han drog i hennes hår så att tussar lossnade
Utdrag ur tingsrättsdomen

Bröt ihop

När de kommer ut från båset bröt flickan ihop inför sina vänner som larmade polisen.

Killen har - mot sitt nekande - dömts i Skaraborgs tingsrätt för våldtäkt. Den tilltalade har medgett att parterna hade sex och att han örfilat flickan, men påstått att det var på lika villkor och att hon endast är ute efter uppmärksamhet.

Rätten anser dock att målsägandens berättelse är trovärdig och dessutom har vittnesuppgifterna ett högt bevisvärde.

Skyddstillsyn

Tonåringen, som var 17 år vid tillfället, döms i tingsrätten till skyddstillsyn med 220 timmars samhällstjänst, samt 115 000 kronor, plus ränta, i skadestånd till ex-flickvännen.

Den dömde förekommer inte i belastningsregistret annat än för ett ringa narkotikabrott, vilket spelar roll för påföljden.

Den dömde ska även genomgå behandlingen Seif, ett sexualbrottsprogram med individuellt fokus.

Domen kan överklagas senast 11 oktober.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarVåldtäkt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.