Hoppa till huvudinnehållet

Dåtidens mest läste äventyrsförfattare skildrades

Publicerad:
Reporter Malin Bring
Malin Bring
malin.bring@mariestadstidningen.se
Författaren Wilhelm Engström berättade om äventyrsförfattaren Frank Heller, vars litterära sällskap Engström är ordförande för.
Författaren Wilhelm Engström berättade om äventyrsförfattaren Frank Heller, vars litterära sällskap Engström är ordförande för.

Författaren Wilhelm Engström, bosatt i Moholm, berättade om skribentkollegan Frank Heller under ett föredrag på Töreboda bibliotek i veckan som gick.

Pseudonymen Frank Heller (han hette egentligen Gunnar Serner) avled för 125 år sedan och var under sin tid landets kanske mest läste äventyrsförfattare och reseskildrare.

Wilhelm Engström har ett så brinnande intresse för författarskapet att han tagit på sig uppgiften att vara ordförande i Frank Heller-sällskapet. Dessutom föreläser han gärna om äventyrsförfattaren och hans äventyrliga liv.

Bland annat skuldsatte Heller sig så hårt under sin studietid i Lund att han till sist förfalskade två växlar och flydde till Monte Carlo för att komma undan rättvisan.

Den bokintresserade publiken fick höra om hans författarskap och livsöde, och lyssna till utdrag ur hans böcker. Efter en avslutande frågestund fanns möjlighet att låna någon av författarens böcker, eller ta med sig ett vykort om Frank Heller-sällskapet hem.

Några av det litterära sällskapets publikationer.
Några av det litterära sällskapets publikationer.
Wilhelm berättar om Frank Heller

Artikeltaggar

LitteraturMoholmNöje/KulturTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.