Hoppa till huvudinnehållet

Staty av folkkär skådespelare utsatt för skadegörelse

Publicerad:
Bysten som föreställer Birgitta Andersson har flyttats från sin plats utanför Mariestads teater efter skadegörelse. Vid dess plats var det på söndagseftermiddagen avspärrningsstaket.
Bysten som föreställer Birgitta Andersson har flyttats från sin plats utanför Mariestads teater efter skadegörelse. Vid dess plats var det på söndagseftermiddagen avspärrningsstaket. Foto: Lisa Bring

Statyn som föreställer folkkära skådespelaren Birgitta Andersson som stod vid Mariestads teater har utsatts för skadegörelse och därför flyttats från platsen.

Enligt uppgifter till MT ska statyn ha välts av någon eller några under helgen. På lördagsmorgonen flyttades därför statyn från platsen av kommunen och vid dess plats utanför teatern står nu avspärrningsstaket.

Statyn, som är en byst som föreställer Mariestadsbördiga skådespelaren Birgitta Andersson, invigdes 2018 med anledning av 50-årsjubileet för Teskedsgummans premiär i svensk tv. Bysten beställdes av Mariestads kommun och är gjord av norska skulptören Marit Krogh.

Bysten som föreställer Birgitta Andersson som vanligtvis är placerad utanför Mariestads teater.
Bysten som föreställer Birgitta Andersson som vanligtvis är placerad utanför Mariestads teater. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

Brott & blåljusKonstverkMariestadMariestads teaterNyheterSkadegörelse

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.