Hoppa till huvudinnehållet

Favorit i repris med Alma Lindström – gästar storband: ”Gör min twist”

Publicerad:
För tre år sedan gjorde VBB och Alma Lindström Johansson sin senaste konsert ihop, nu är åter dags. Arkivbild.
För tre år sedan gjorde VBB och Alma Lindström Johansson sin senaste konsert ihop, nu är åter dags. Arkivbild. Foto: Ida Sundén

Ofta klingar hennes stämma i kyrkor. Men Alma Lindström Johansson gillar även att sjunga ihop med storband.

– Jag gör min twist, där det ofta blir en lite lugnare ton, säger sångerskan som på måndag sjunger ihop med Vadsbo big band.

För två år sedan gjorde hon sitt första framträdande med storbandet i Mariestad. Sedan skulle det bli en gemensam julkonsert men pandemin satte stopp. Nu är musikerna och sångerskan dock välrustade att uppträda ihop igen.

– Jag ha varit med två rep de senaste veckorna och bandet har nog varit i gång med låtarna i alla fall hela terminen, säger Alma Lindström Johansson inför måndagens gig på Mariestads teater.

Nytt och gammalt

Hon utlovar en blandning av nytt och riktiga klassiker.

– Jag kommer bland annat sjunga den lite nyare låten Shallow samt Hello av Adele, säger sångerskan som även ska framföra Unforgettable och Crazy little thing called love.

– Jag fick vara med och välja.

Törebodabördiga sångerskan ska uppträda på Mariestads teater på måndag.
Törebodabördiga sångerskan ska uppträda på Mariestads teater på måndag. Foto: Gustaf Elias

Åtta låtar

Totalt blir det åtta låtar med henne som solist samt några musikstycken som storbandet under ledning av Jens Karlsson spelar själva.

– Det kommer att bli en väldigt rolig mix, säger Alma och fortsätter:

– När jag gick på gymnasiet sjöng jag mer inom den genren och rock och pop i ensembler. Det är roligt att få komma tillbaka till den stilen.

Mamma och sångerska

Alma kommer ursprungligen från Töreboda men bor numera i Skövde. Hon har under året blivit mamma och tycker det är härligt att kunna förena föräldraskapet med musiken.

– Det är skönt att jag kan fortsätta med sången, det är som att bli påfylld med ny energi, säger sångerskan.

– Att få båda delar är viktigt, speciellt när man är en kreativ person.

Artikeltaggar

Alma LindströmKonserterMariestadMariestads teaterMusik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.