Hoppa till huvudinnehållet

Miljöpartiet vill att kommunen ska bidra till elförsörjningen

Publicerad:
Reporter Jenny Åberg
Jenny Åberg
jenny.aberg@mariestadstidningen.se
I två motioner berör Miljöpartiet hur kommunen kan bidra till att säkra elförsörjningen. Ett förslag är att låta kraftvärmeverket med hjälp av sina ångturbiner producera el.
I två motioner berör Miljöpartiet hur kommunen kan bidra till att säkra elförsörjningen. Ett förslag är att låta kraftvärmeverket med hjälp av sina ångturbiner producera el. Foto: Charlotte Ferneman

Miljöpartiet vill att Mariestads kommun ska bidra till elförsörjningen. I en motion föreslås att Vänerenergi ska prioritera elproduktion.

I vinter hotas elförsörjningen i landet. Miljöpartiet i Mariestad tycker att kommunen genom sina bolag ska dra sitt strå till stacken för att lösa problemet.

I en motion föreslår partiet att kommunen genom ett ägardirektiv ska få Vänerenergi och dotterbolaget Katrinefors kraftvärmeverk att använda sina två ångturbiner till att producera el. Turbinerna kan ge 16,8 megawatt eleffekt.

Miljöpartiet har även andra förslag rörande elförsörjningen. I en annan motion förslår partiet att kommunen snabbt genomför planering för korta och långa strömavbrott, att kommunala verksamheter har en plan så att strömavbrott ger så liten påverkan som möjligt samt att kommunen informerar sina invånare om planeringen så att de vet vad som förväntas och hur de kan bidra med kunskap och förslag.

Artikeltaggar

Katrinefors kraftvärme ABMariestads kommunMariestads kommunMiljöpartietMotionerPolitikVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.