Hoppa till huvudinnehållet

POLISRONDEN: Misstänkt ofredande av ungdomar

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Ungdomar var orsaken till flera polisanmälningar i Lugnås under helgen.
Ungdomar var orsaken till flera polisanmälningar i Lugnås under helgen. Foto: Arkivbild

På Nygrensvägen i Lugnås roade sig ett gäng cyklande ungdomar under fredag kväll med att slå och knacka mot fönster. Det skedde mellan 22 och 01.

I lördags kväll hände något liknande på Törnbacken, även det i Lugnås, då ungdomar flera gånger ska ha bankat på en ytterdörr till ett bostadshus.

Inbrott och stöld från garage. Vid Porfyrvägen i Mariestad ska tjuvar natten mot lördagen ha tagit sig in i en bil och kommit åt en fjärrkontroll till ett garage. Från garaget stals sedan cykel värd 40 000 kronor.

Barnvagn stals. På samma adress, vid Porfyrvägen, ska det natten till lördagen ha varit inbrott i en bil och det stals en barnvagn värd cirka 5 000 kronor.

Försök till stöld. Vid Södra vägen i Mariestad ska det mellan fredag och lördag ha varit inbrottsförsök i en arbetsbil då en ruta på passagerarsidan krossades. Det finns dock inga uppgifter om något blivit stulit.

Dieseltjuvar skrämdes. Vid Hamnmagasinet ska det vid tvåtiden natten till lördagen ha gjorts ett försök att stjäla diesel från företagets traktor. Tjuvarna skrämdes dock på flykt, men det finns vittnesuppgifter kring händelsen.

Skadegörelse på bil. Vid Östra Järnvägsgatan ska det mellan fredag och lördag ha krossats en ruta på en företagsbil.

Grov olovlig körning. Vid 20-tiden i lördags kväll stoppade polisen en bilförare på E20. Föraren, en kvinna i 50-årsåldern från Mariestad, saknade giltigt körkort och misstänks för grov olovlig körning.

Körde på rådjur. Vid trafikplats Ullervad ska någon den 28 september ha kört på ett rådjur men inte polisanmält händelsen. Det är ett misstänkt brott som handlar om förseelse mot jaktlagen.

Stöld av elverktyg. Vid Spinnakervägen i Mariestad var det ett inbrott i en firmabil full med arbetsredskap. Från fordonet stals ett antal elverktyg.

Lång repa på bil. Vid idrottsplatsen i Töreboda ska en bilförare ha smitit iväg trots att denne orsakat skador på en annan bil genom att krocka med den och åstadkomma en lång repa. Det hände förra söndagen.

Misstänkt för narkotikabrott. I lördags ska polisen ha kontrollerat en kvinna i 20-årsåldern på Kårtorpsgatan i Töreboda. Kvinnan misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Stöld av extraljus. Vid Börstorpsgatan i Töreboda stals det mellan lördag och söndag extraljus från en bil.

Misstänkt för rattfylleri. I lördags morse stoppade polisen en bilförare på Storgatan i Gullspång. Föraren, en man i 50-årsåldern, hade 0.44 promille alkohol i blodet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGullspångMariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.