Hoppa till huvudinnehållet

Ida Ekeroth Clausson (S) får plats i riksdagens skatteutskott

Publicerad:
Ida Ekeroth Clausson (S) får plats i riksdagens skatteutskott.
Ida Ekeroth Clausson (S) får plats i riksdagens skatteutskott. Foto: Jenny Åberg

Under tisdagen blev det klart vilka riksdagsledamöter som tar plats i vilka utskott. För Ida Ekeroth Clausson (S) blev det en stol i riksdagens skatteutskott.

För några veckor bestämdes det att Carina Ohlsson (S) från Lidköping tar över Jytte Gutelands plats i EU-parlamentet och att Ida Ekeroth Claesson (S) får en plats i riksdagen. Sedan dess har det istället handlat om vilket utskott Mariestadspolitikern ska få en plats i.

Under tisdagen kunde frågan besvaras. När riksdagsledamöterna valdes in blev det klart att Ida Ekeroth Clausson får en plats i skatteutskottet. En plats som innebär att hon kommer arbeta med hur det svenska skattesystemet ska se ut, skatteavtal med andra länder, bekämpning av skattefusk och frågor som berör resurser till Skatteverket, Tullen och Kronofogden.

När MT nådde Mariestadspolitikern satt hon på tåget på väg till Stockholm.

– Det känns jättespännande och det är ett väldigt värderingstungt utskott. Det var ett av de utskott önskade att få en plats i och det känns spännande. Det är fördelningspolitik, sådant som de invalda har olika åsikter om, och det är viktigt vad pengarna går till, säger Ida Ekeroth Clausson.

Skaraborg och Stockholm

Nu väntas riksdagsarbete fler dagar i veckan för Ekeroth Clausson, mer specifikt tisdag, onsdag och torsdag. Det däremot inte bara Mariestadspolitikern som representerar Skaraborg i riksdagens skatteutskott från Socialdemokraternas sida. Clausson Ekeroth får sällskap av en till – Patrik Björck (S) från Falköping.

– Jag känner många av ledamöterna från tidigare, men det känns bra. Jag är på väg upp nu så vi har inte delat upp vilka som kommer ha vilket ansvarsområde än, berättar Ida Ekeroth Clausson.

Tiden i Stockholm innebär att hon kommer missa möten i Mariestad framöver. I oktober kommer Ekeroth Clausson därför inte ta ut något arvode och vikarier kommer täcka upp för henne.

I nuläget är det fortfarande oklart vem som tar över som oppositionsråd när Ida Ekeroth Clausson intar sin plats i riksdagen.

KLART: Ida Ekeroth Clausson (S) till riksdagen

Artikeltaggar

Carina OhlssonEU-parlamentetFalköpingIda Ekeroth ClaussonJytte GutelandKronofogdenLidköpingMariestadPatrik BjörckPolitikSkaraborgSkatteverketSocialdemokraternaStockholmTull

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.