Ekberg lånas ut från Leksand

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Törebodasonen Tobias Ekberg har fått minimalt med speltid i Leksands backlinje i säsongsinledningen i SHL. Nu lånas han ut till Linköpings HC, de kommande tre omgångarna för LHC:s del.
Foto: Jessica Gow/TT
Törebodasonen Tobias Ekberg, 28, har fått minimalt med speltid i Leksands IF i säsongsupptakten. Nu meddelar dalaklubben att Ekberg lånas ut till Linköping HC, till att börja med för tre matcher.

Tobias Ekberg, som anslöt till Leksand från Djurgården under fjolårssäsongen, har endast varit ombytt till spel i en av Leksands matcher i inledningen av SHL-säsongen. Parterna har nu gemensamt hittat ett upplägg som innebär att Ekberg lånas ut till Linköping HC under deras tre kommande SHL-mather. Låneavtalet gäller till den 14 oktober. Ekberg gör sin första träning med med Linköping under onsdagsförmiddagen.

– Det känns jättebra att Tobias får matchtid på den högsta nivån i Sverige, när vi för tillfället inte kan ge honom det. För att Tobias skall kunna vara så förberedd som möjligt framåt så är matchmomentet en väldigt viktig del av förberedelserna, och den här lösningen är bra för alla parter, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

– Det känns bra att komma hit. Det ska bli kul att få lira lite matcher, det har inte blivit så många den här säsongen. Det känns som en bra lösning för alla parter. Jag ser fram emot att få spela hockey, det är därför man håller på med det här, säger Tobias Ekberg till Linköpings hemsida.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.