Hoppa till huvudinnehållet

TIK förlorade – men samlade in 20 000 kronor till Barncancerfonden: ”Fint”

Publicerad:
Reporter Erik Wallskog
Erik Wallskog
erik.wallskog@mariestadstidningen.se
Josefine Andersson och Töreboda IK hängde inte bara med, utan var också bättre än IF Norvalla i 45 minuter. Efter pausen var dock det gulblåa bortalaget för starkt.
Josefine Andersson och Töreboda IK hängde inte bara med, utan var också bättre än IF Norvalla i 45 minuter. Efter pausen var dock det gulblåa bortalaget för starkt. Foto: Erik Wallskog

Förlust med 0–4, men söndagens kvalmatch hemma mot IF Norvalla får ändå ses som lyckad för Töreboda IK:s damer.

"Gretamatchen” genererade nämligen över 20 000 kronor till Barncancerfonden.

– Det var en speciell match och kul att det kom så mycket folk, säger TIK:s lagkapten för dagen, Clara Adenvall Thunborg.

Förlusten med 1–4 borta mot Vallens IF förra helgen gjorde att Töreboda IK under söndagen var piskade att vinna för ha en ärlig chans på avancemang till division två.

Efter en stark första halvlek orkade däremot inte de rödvita damerna stå emot seriesegrarna från division tre Halland. 0–1 i halvtid blev till 0–4 i den andra halvleken.

Clara Adenvall Thunborg var glad över den stora uppslutningen runt matchen.
Clara Adenvall Thunborg var glad över den stora uppslutningen runt matchen. Foto: Erik Wallskog

– Första halvlek var suverän från oss. Det kändes som att vi hade dem och vi sade i pausen att vi bara skulle köra på, men så fick vi ett mål i baken och då orkade vi inte riktigt. Sedan kanske det rullade iväg lite i slutet, men det var ett bra lag vi mötte, säger Clara Adenvall Thunborg.

”Märker av stödet”

Nej, de sista 45 minuterna på Töreshov blev mest en fråga om antalet mål gästerna skulle stå för. Innan domaren hunnit blåsa av hann även en mindre storm dra in över konstgräset.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Vi skapade mer än vad de gjorde och hade ett övertag i spelet, men i andra halvlek orkade vi inte hålla uppe samma nivå, säger tränaren Magnus Olofsson.

Magnus Olofsson var nöjd med vad han såg från sitt lag i den första halvleken.
Magnus Olofsson var nöjd med vad han såg från sitt lag i den första halvleken. Foto: Erik Wallskog

I den blåsiga och regniga förlusten fanns dock ett fint inslag. I vad TIK valt att kalla ”Gretamatchen” samlade klubben in över 20 000 kronor till Barncancerfonden.

– Jag har inte hunnit räkna ihop det exakt, men vi kommer landa en bit över 20 000 kronor. Det var kul att det kom så många och stöttade, säger Olofsson.

”Gretamatchen” var ett initiativ från klubben efter att lagkaptenen, Evelina Adenvalls, treåriga dotter drabbats av Leukemi. För den vikarierande lagkaptenen och lillasystern, Clara Adenvall Thunborg, var matchen givetvis extra speciell.

Totalt 169 personer hade tagit sig till Töreshov för ”Gretamatchen”.
Totalt 169 personer hade tagit sig till Töreshov för ”Gretamatchen”. Foto: Erik Wallskog

– Såklart blev det lite fokus på det vid sidan också. Det var fint av klubben att anordna en sådan här grej och kul att det kom så mycket folk. Det är många som även har skänkt pengar till ”Gretas hejarklack”, så man märker av stödet, säger Adenvall Thunborg.

Vad har Evelina sagt om klubbens initiativ?

– Hon tycker det är jättefint. Hon är glad över den stora uppslutningen och stöttningen. Det är inte bara klubben, utan hela Töreboda och även andra orter har bidragit.

Minny Persson hade flera bra lägen att göra mål för hemmalaget, men den sista skärpan saknades.
Minny Persson hade flera bra lägen att göra mål för hemmalaget, men den sista skärpan saknades. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

BarncancerfondenDivision 3 Västergötland östraFotbollMagnus OlofssonTöreboda IKTöreshov

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.