Hoppa till huvudinnehållet

Man i 80-årsåldern död efter villabrand i Skaraborg – polisen utreder brott

Publicerad:
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand efter nattens händelse i Tidaholm.
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand efter nattens händelse i Tidaholm. Foto: POLISEN/TT

En man i 80-årsåldern har avlidit efter en omfattande brand i Tidaholm natten mot torsdagen. Polisen utreder ärendet som mordbrand.

– Vi har inlett en förundersökning, bekräftar Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.

Strax efter klockan 04 på torsdagen larmades flera enheter från räddningstjänsten om en brand vid ett villaområde i Tidaholm. Även ambulans och polis kallades till platsen.

Väl där möttes brandmännen av en fullt utvecklad brand i ett garage. De kraftiga lågorna hade dessutom gjort att branden spridit sig till den intilliggande villan.

– Mellan garaget och villan är det ungefär tre meter. Garaget är totalskadat medan villan har stora skador. De båda byggnaderna står dock upp, säger Jonas Myrén på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Brann flera timmar

Totalt har tre enheter från räddningstjänsten funnits på plats under natten. Vid 07-tiden hade branden släckts och efterbevakning pågick.

– Byggnaderna ligger i ett mindre bostadsområde, men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk till andra bostäder, säger Jonas Myrén.

I det brandhärjade garaget ska en man i 80-årsåldern ha befunnit sig. Skadeläget bedömdes initialt vara allvarligt.

– Jag har inga närmare uppgifter än så. Men det handlar om allvarliga skador.

Avled på plats

Vid 09.50-tiden meddelade polisen att mannen som befunnit sig i garaget avlidit. Han var skriven på den aktuella adressen. Ingen annan person än den avlidne mannen ska ha vistats i bostaden. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Räddningspersonal fick ut honom och påbörjade HLR. Dessvärre fick de ge upp. Han dödförklarades på plats, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.

Utreder mordbrand

Strax innan branden vid villaområdet larmades även polisen till ett brinnande fordon i Tidaholm. Polisen misstänker att de båda bränderna har koppling till varandra.

– Vi tror att det är så. Men det får utredningen visa, säger Thomas Fuxborg

Vad får er att tro det?

– Det finns en koppling mellan bilen och den avlidne mannen.

Finns det någon misstänkt?

– Nej det gör det inte. En av arbetshypoteserna är att mannen själv kan varit den som tänt på. Men det är inte klarlagt, utan bara en hypotes än så länge.

Räddningstjänsten var på torsdagsmorgonen kvar på platsen för eftersläckningsarbete. Sedan ska polisen inleda en brottsplatsundersökning.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSkaraborgTidaholm

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.