Hoppa till huvudinnehållet

Gullspångsbor gav mest i Skaraborg till Världens barn

Publicerad:
Från Världens barn-galan i Mokyrkan, Hova 2022.
Från Världens barn-galan i Mokyrkan, Hova 2022. Foto: Jonas Ek

Gullspångsborna har samlat in mest per invånare av alla Skaraborgskommuner till Världens barn.

Gullspångs kommun har en stark tradition av att samla ihop mycket pengar per invånare i insamlingen Världens barn. Så även i år.

– Vi har samlat in 69 179 kronor totalt i Gullspång i år, säger Anette Brandberg som är samordnare för insamlingen i Gullspång.

Totalsumman är ungefär 3000 kronor lägre än förra året, men Anette Brandberg tycker att det är ett bra resultat givet årets förutsättningar.

Insamlingssumman innebär att det samlats in 13,41 kronor per kommuninvånare i Gullspång. Det gör att Gullspång hamnar på 19:e plats i det som kallas kommunkampen, listan över de kommuner i landet där man skänkt mest per invånare.

Detta är den högsta placeringen bland kommunerna i Skaraborg. Det är en position som Gullspång haft även tidigare år.

– Det känns roligt att det fortsätter, det är positivt för kommunen, säger Anette Brandberg.

Essunga ligger i år precis efter Gullspång på 20:e plats med 12,89 kronor per kommuninvånare.

Vara ligger på plats 26, Hjo på 57, Töreboda på 59, Grästorp på 64 och Mariestad på 75. Götene hamnar på plats 121 och Skövde på 135.

För ordnings skull kan nämnas att Mullsjö, som ingick i Skaraborgs län fram till 1998 då kommunen gick över till Jönköpings län, fick ett ännu högre resultat än Gullspång i kommunkampen med 30,47 kronor per invånare och hamnade på åttonde plats.

I Gullspångs kommun anordnades till förmån för Världens barn bland annat en gala i Hova med många musikframträdanden, ett sång- och musikcafé i Gullspång, promenader och bössinsamlingar.

Röda korset, Svenska kyrkan, Mokyrkan, Equmeniakyrkan, Lions och SPF Seniorerna är med i insamlingen.

Hundratals besökare på galan i Mokyrkan – fick in nästan 15 000 kronor

Artikeltaggar

Anette BrandbergBarnEqumeniakyrkanEssungaGullspångGullspångs kommunLionsMokyrkanMusikSamhälleSångSkaraborgTraditioner

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.