Hoppa till huvudinnehållet

Nu satsas det på mottagningar för unga i Skaraborg

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Anna Warner

Nu kommer Mini-Maria startas på fyra orter runtom i Skaraborg, med start 2023. De kommer finnas i Falköping, Lidköping, Mariestad och i Skövde och är till för att stötta unga personer med skadligt bruk och beroende.

Med start under nästa år kommer Mini-Maria finnas på fyra orter i Skaraborg. En verksamhet där Västra Götalandsregionen och kommunerna samverkar kring unga personer med skadligt bruk och beroende. Det övergripande syftet är att motverka alkohol-och drogberoende och beroende av spel om pengar bland unga upp till 21 år.

Mottagningarna ska ta emot barn och unga och deras närstående från hela Skaraborg. Det ska bland annat gå att få rådgivning och behandling, samtalsstöd, hälsofrämjande insatser, drogtester samt utbildning och information till föräldrar om alkohol, spel och droger. På plats kommer det finnas läkare, psykolog, sjuksköterskor och socionomer och administrativ personal.

Avtalet tecknas mellan östra hälso- och sjukvårdsnämnden och Skövde kommun. Övriga kommuner tecknar hängavtal med Skövde kommun.

Artikeltaggar

AlkoholBarnDrogerFalköpingLidköpingMariestadSjukvårdSkaraborgSkövde kommunVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.