Hoppa till huvudinnehållet

Försäljningen lägre än väntat men vändning i sikte: ”Många bryr sig om affären”

Publicerad:
Reporter Per Claesson
Per Claesson
per.claesson@mariestadstidningen.se
Helen Carlström vid bygget av den nya butiken i vintras.
Helen Carlström vid bygget av den nya butiken i vintras. Foto: Per Claesson

Omsättningen har hittills inte blivit vad Helen Carlström hade hoppats på i matbutiken 24sju i Otterbäcken.

– Men jag börjar se en vändning nu, det är fler som kommer, säger hon.

I somras öppnade den nya dygnet runt-öppna obemannade mataffären i Otterbäcken, ett samhälle som saknat en matbutik under många år. Men det har hittills inte blivit en lika stor försäljning som Helen Carlström hoppats på.

Att butiksöppningen försenades av olika orsaker tror hon kan ha påverkat, men även att många som bor i Otterbäcken blivit vana vid att handla på andra orter.

– Det är ett invant beteende att sätta sig i bilen och åka till Gullspång eller Mariestad och handla. Men det som har varit kan förändras över tid, säger hon.

Andra orter

En annan sak som hon tror spelar in är att många Otterbäckensbor jobbar på andra orter och kanske passar på att handla på lunchen eller vägen hem, eller vid andra ärenden till exempelvis Gullspång.

Alltid öppet i nya butiken.
Alltid öppet i nya butiken. Foto: Karin Viola Eriksson

Det har även visat sig innebära mer jobb än väntat att driva butiken. Inte minst strävan att undvika matsvinn, som miljömedvetna Helen Carlström gärna gör, är arbetskrävande.

Aktiviteter

En satsning är att Helen Carlström nu planerar att bjuda på kaffe runt lunchtid på måndagar fram till jul. På söndag 30 oktober ska hon också ordna en halloween-tipspromenad framförallt för barn med olika priser.

Även om starten gått lite trögare än förväntat ser Helen Carlström framåt.

– Jag börjar se ett positivt uppsving nu. Jag vet att många bryr sig om affären och det finns många som stöttar mig i det här. Många hjälper till med att marknadsföra butiken på olika sätt och det är jag väldigt tacksam för, säger hon.

Helen Carlström vid butiken i somras.
Helen Carlström vid butiken i somras. Foto: Privat

Läs också

Artikeltaggar

ButikerEkonomiFörsäljningGullspångHandelOmsättningOtterbäcken

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.