Hoppa till huvudinnehållet

Boiskaptenen kritisk efter defensiva kollapsen: ”Får inte hända”

Publicerad:
Johan Frick (i mitten) var inte nöjd med hur Mariestad Bois agerade i defensiven borta mot Skövde IK. Det svaga försvarsspelet gjorde att Bois släppte in sju mål och förlorade med 5–7.
Johan Frick (i mitten) var inte nöjd med hur Mariestad Bois agerade i defensiven borta mot Skövde IK. Det svaga försvarsspelet gjorde att Bois släppte in sju mål och förlorade med 5–7. Foto: Anton Gustavsson

Trots fem mål framåt och ledning tre gånger om förlorade Mariestad Bois borta mot Skövde IK i säsongens första derby.

Johan Frick var allt annat än nöjd med den defensiva insatsen efter matchen.

– De fick peta in alldeles för många enkla puckar, suckar lagkaptenen.

Inför den nionde omgången av hockeyettan västra hade Mariestad Bois släppt in näst minst mål i serien (20 stycken). Under söndagens och säsongens första Skaraborgsderby sprang den siffran i väg, rejält.

Bois förlorade svängigt derby inför storpublik: ”Kändes som vi var rädda”

Borta mot Skövde IK släppte Bois in sju mål och förlorade med 5–7.

– Det suger att förlora derbyn och speciellt sättet som vi gjorde det på i dag. Vi släppte till för många två-mot-en-lägen och andra klara chanser, säger backen och lagkaptenen, Johan Frick.

Kritisk mot insatsen

Ja, för även om Bois enligt skottstatistiken bara släppte till 17 skott på mål hade Skövde flera lägen för ytterligare mål. Framför allt radade hemmalaget upp kontringar där de rödgula var övertaliga.

– Vi stötte bort oss flera gånger på offensiv blålinje och det får inte hända. Sedan var det något mål där Isac (Ohlsson, målvakt reds. anm.) räddade första skottet, men vi backar inte var med och städade undan returen, säger Frick och fortsätter:

Johan Frick och Mariestad Bois förlorade säsongen första Skaraborgsderby mot Skövde IK.
Johan Frick och Mariestad Bois förlorade säsongen första Skaraborgsderby mot Skövde IK. Foto: Anton Gustavsson

– Vi måste lära oss att spela med större marginaler. Det går inte att hela tiden ligga på offensiv sida, utan vi måste prioritera defensiven ibland också.

Senast Mariestad Bois släppte in fler än fem mål i ett derby var 2012 då Mariestadslaget förlorade med 4–6 i Billingehov.

– Det spelar ingen roll om vi förlorar med 0–1 eller 5–7. Att torska ett derby är det värsta som finns, säger Frick.

”Kämpa ännu mer”

I den bittra förlusten ser lagkaptenen ändå lite positiva bitar.

– Stundtals var anfallsspelet bra. Kedjan med Lucas (Larsson), ”Tella” (Oscar Tellström) och ”Jeppe” (Jesper Lindén) krigade på som bara den. Vi andra får titta på vad de gör och börja kämpa ännu mer.

Hur går ni vidare från det här?

– Vi får gräva ner oss i dag. Sedan får vi se om matchen, se vad vi kan justera och träna på de detaljerna. Det är ett tråkigt svar, men det är så det fungerar, säger Johan Frick.

Artikeltaggar

BillingehovHockeyettanIshockeyJohan FrickMariestad Bois HCSkövde IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.