Hoppa till huvudinnehållet

Avbryter chefsrekrytering efter ny uppsägning: ”Större behov av kommunikatör”

Publicerad:
Mariestads kommun har länge sökt en kommunikationschef, 28 ansökningar kom in men rekryteringsprocessen har nu avslutats utan tillsättning. Foto: Charlotte Ferneman

Sista ansökningsdagen var den 12 juni. Men personen som erbjöds jobbet tackade nej. Rekryteringsprocessen började om. Nu har den avbrutits.

– Vi ser större behov av kommunikatörer än kommunikationschef, säger Per Garenius.

Mariestads kommun har länge sökt en kommunikationschef. Efter sommaren var en tillsättning av tjänsten nära. Men den utvalde tackade nej. Ingen av de övriga sökanden matchade kommunens önskemål fullt ut.

Rekryteringsprocessen fortsatte och 28 ansökningar kom in.

– Vi har intervjuat och haft väldigt bra sökande. Men under resans gång skedde en del förändringar som påverkade att vi i förra veckan tog beslut om att avbryta rekryteringen, säger kommunens stabschef Per Garenius.

Per Garenius berättar att det har skett förändringar under rekryteringsprocessen som påverkat beslutet att inte tillsätta någon kommunikationschef. Arkivbild.
Per Garenius berättar att det har skett förändringar under rekryteringsprocessen som påverkat beslutet att inte tillsätta någon kommunikationschef. Arkivbild. Foto: Charlotte Ferneman

En av tre lämnar

Anledningen till att Mariestads kommun inte kommer att anställa någon kommunikationschef hänger ihop med ändrade förutsättningar i organisationen.

– Vi har en kommunikatör som valt att gå vidare med nya uppdrag efter årsskiftet, säger Per Garenius och tillägger:

– Detta är drygt en, två veckor gammalt.

Dessutom nämner han Mariestads framtid och utveckling till följd av batterifabriken.

– Det är ett oerhört tryck på oss.

Stabschefen beskriver kommunikationsenheten som liten. Den består just nu av tre heltidstjänster varav en snart är vakant.

– Basverksamheten bygger på att vi har fyra kommunikatörer. Den fjärde fanns tidigare men avslutade sin tjänst i somras, säger Per Garenius som är tillförordnad chef även för den verksamheten.

Ökat behov

Just nu finns en annons som kommunikatör ute på Mariestads kommun. Tillsättningen av tjänsten ska ske som fort som möjligt.

– Vi ser ett ökat behov av ett operativt kommunikationsstöd just nu. Kommunikationsenheten är inne i en produktionstung fas, säger Garenius och utvecklar:

– Vi jobbar med en ny webb i kommunen, det är ett väldigt stort arbete. En av kommunikatörerna kommer att enbart jobba med webben vilket även påverkar de andra som ska producera material till andra verksamheter.

Hur påverkas verksamheten av att det inte tillsätts någon kommunikationschef?

– I det korta perspektivet kommer det inte att vara någon skillnad. Sedan får vi se över hur vi ska organisera kommunikationsfrågorna.

Artikeltaggar

ArbeteBeslutMariestadMariestads kommunOrganisationerPer GareniusRekryteringUppsägningar

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.