Hoppa till huvudinnehållet

Tankar om tidens gång i ofredens hot

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Härom natten lotsades vi in i vintertiden. Det vill säga alla våra finurliga tidmätare, digitala och styrda av små ettriga satteliter där ute i himlarymderna, backade lydigt en timme i tiden. Därmed öppnades porten till vintertid/normaltid! Så lätt kom inte vi undan, vi som så här sent i tiden ännu envisas med att med ha klockor som inte alls är lyhörda för order från rymden. Något sömndruckna vacklade vi in i den nya dagen med att ”skruva” upp våra gamla tickande klockor med de pålitliga fjäderverken och de aldrig tröttnande pendelrytmerna. Nyckel och vev nyttjades! Vare sig signaler från cyberrymden eller elektricitet krävs för att lodregulatorer, ”Amerikaklockor”, ”Moraklockor” eller ”Westerstrandspendyler” ska ges kraft att påminna oss om vad klockan är slagen. Rent av sköter den gök som residerar i det prydliga gökuret sitt jobb utan anmärkning. Hans ”hoande” ropar ut timmarnas gång, dygnet runt. Varje afton får han nattamat via uppdragning av tvenne lodkottar. Inget märkvärdigt i det!

Tiden går och vi i den! Det är sannerligen en förvirrad tid. Många framtidsfrågor pockar på svar. Det är minst sagt knepiga situationer, skrämmande sådana, som präglar mediebruset. Tidningar, radio och TV sköljer all slags elände över oss. Det tycks inte finnas någon hejd på maktgalna samvetslösa ledare ute runt om i vår värld.

Det åligger icke en medioker krönikör att ge sig i kast med problemens mångfald och allvar. Just nu när vi lämnat sommartiden bakom oss kan vi, vanligt folk, bara uppamma all kraft i jobbet att skapa samarbetsvilja. Vi måste övertyga de många ledande personerna runt om i världen att tiden är inne för att i grunden skapa en framtida lugn och harmonisk tillvaro för alla jordens folk och länder. Att vi här uppe i de nordiska länderna hittills inte drabbats av direkta militära hot medför inte att vi kan ignorera utvecklingen ute i världen. Vi har krig i Europa! Hur detta kommer att utvecklas, och eventuellt avslutas, vet vi inte ett dugg om i dag.

Våldet i vår vardag i vårt land tenderar också att öka. Från ansvarigt håll rapporteras det dagligen om hur droger väller in i landet. I allt yngre ålder skadas delar av kommande generationer av missbruk. Alkohol och diverse andra droger säljs och konsumeras runt om oss! En katastrof står för dörren om vi inte kan bryta den trenden! Därmed kan vi konstatera att utvecklingen i dag utgör ett allvarligt hot mot möjligheten att skapa en dräglig tillvara för oss alla. All ondska som förtär vårt livsmod kan bara sopas undan via evangeliernas kärleksbudskap och budskapet om att älska varandra. Det är dags nu!

Artikeltaggar

AlkoholDrogerEuropaKrönikorMissbrukNöje/KulturRymden