Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för nytt halloweenrace genom stan – unga med a-traktorer välkomnades

Publicerad:
Felicia Hallström och Lowa Borg ska gissa hur många döingar det är i Siv Bertilssons bålskål fyllda med huvuden, torson, ben och armar från plastdockor. Därefter åkte de iväg i Felicias a-traktor
Felicia Hallström och Lowa Borg ska gissa hur många döingar det är i Siv Bertilssons bålskål fyllda med huvuden, torson, ben och armar från plastdockor. Därefter åkte de iväg i Felicias a-traktor Foto: Lisa Bring

Ungdomar och unga vuxna välkomnades till Halloweenracet, oavsett färdmedel. Några kom med pyntade cyklar, flera körde a-traktor och en del tog mopeden.

– Det är viktigt att det händer något för ungdomar, säger Eva Klasson.

Hemma hos Eva Klasson i området Madlyckan var både startstation och målgång för lördagens Halloweenrace. Hennes klädsel dagen till ära kan ha vissa likheter med den hon har på jobbet, men nu var hon en mycket kusligare och blodigare sjuksköterska.

– Racet är ett sätt att lyfta fordonsburen ungdom, vi tycker att det görs för lite för ungdomar, säger Eva från föreningen Orkidén som anordnade Halloweenracet för första gången.

Två som åkte racet var Isabell och Ellen som var utklädda till häxa och clown. Deras transportmedel var sina halloweenpyntade cyklar.

Ellen och Isabell vann utklädningstävlingen efter att ha cyklat Halloweenracet. På bild ihop med Siv Bertilsson och Eva Klasson, två av de som ordnade racet.
Ellen och Isabell vann utklädningstävlingen efter att ha cyklat Halloweenracet. På bild ihop med Siv Bertilsson och Eva Klasson, två av de som ordnade racet. Foto: Lisa Bring

Efter racet vann de två tjejerna pris för bästa utklädnad, en av flera tävlingar som hölls.

Även Lowa Borg och Felicia Hallström vann pris för sina utklädnader som clown och militär. De körde racet i Felicias a-traktor.

– Mamma har en station och hon ville att vi ska vara med. Det verkar vara bra priser, säger Felicia.

Sex olika stationer

Innan de åkte iväg visade Siv den första tävlingen, som går ut på att gissa hur många döingar det ligger i en bålskål. En bål som nog ingen ville att dricka av, för där låg både dockhuvuden och andra kroppsdelar i plast.

Totalt hade de och de andra ungdomarna som deltog fem stationer framför sig, med adresser på Stockholmsvägen, Bråten-området, Östra järnvägsgatan och Förrådsgatan. Vid varje station var det olika tävlingar och fanns något gott att äta

Innan denna a-traktor anlände till Halloweenracets startstation hemma hos Eva Klasson hördes ett motorbuller.
Innan denna a-traktor anlände till Halloweenracets startstation hemma hos Eva Klasson hördes ett motorbuller. Foto: Lisa Bring

Hos Eva Klasson fick de deltagande med sig godis för att hålla energin uppe. Som avslutning på racet var det grillning hos henne, där maken Anders Klasson var grillmästare.

Trädgården hos dem var kusligt pyntad med allt från skelett, pumpor, spöken och kusliga figurer på altanen, verandan, släpkärran, i krukorna och i växthuset. Till och med bilen var läskigt utsmyckad. De andra stationerna på racet var inte sämre.

– Vi har hållit på hela morgonen och pyntat trädgården, berättade de.

Anders Klasson förbereder för grillfest, som var avslutningen på Halloweenracet.
Anders Klasson förbereder för grillfest, som var avslutningen på Halloweenracet. Foto: Lisa Bring

Pris till alla

Priserna i racets tävlingar har lokala företag och föreningar i Mariestad och Töreboda sponsrat med. Bland priserna fanns biobiljetter, bilvårdskit, smink, godis samt presentkort på allt från drivmedel, restaurangmat till sport- och fritidsaktiviteter och glass.

– Vi har fått fantastiska priser, det är så många som ställt upp. Det är jättekul, säger Eva Klasson.

Det blev så många priser att alla som deltog i racet kunde få en liten vinst.

Totalt hade 22 anmält sig i förväg till racet, men flera dök även upp oanmälda. Efter detta första Halloweenrace bestämde sig föreningen för att hålla evenemanget igen nästa år.

– Men ännu bättre och förhoppningsvis fler stationer, säger Eva Klasson.

 • Trädgården var läskigt pyntad hemma hos Eva Klasson.
  Trädgården var läskigt pyntad hemma hos Eva Klasson. Foto: Lisa Bring
 • Felicia Hallström och Lowa Borg var två av ungdomarna som körde Halloweenracet. De vann också pris för sin utklädnad.
  Felicia Hallström och Lowa Borg var två av ungdomarna som körde Halloweenracet. De vann också pris för sin utklädnad. Foto: Lisa Bring
 • Det fanns flera tävlingar att vara med i.
  Det fanns flera tävlingar att vara med i. Foto: Lisa Bring
 • Godis att ta med som färdkost.
  Godis att ta med som färdkost. Foto: Lisa Bring
 • En läskig docka, det fanns många skrämmande detaljer att titta på i Eva Klassons trädgård.
  En läskig docka, det fanns många skrämmande detaljer att titta på i Eva Klassons trädgård. Foto: Lisa Bring
 • Foto: Lisa Bring
 • Foto: Lisa Bring
 • Foto: Lisa Bring

Artikeltaggar

Bilburen ungdomBråtenCyklarFritid och livsstilGodisMadlyckanStockholmsvägenTrädgård

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.