Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen erbjuder ny industritomt i Haggården

Publicerad:
Kommunen erbjuder en tomt vid Förrådsgatan/Hammarsmedsgatan till försäljning.
Kommunen erbjuder en tomt vid Förrådsgatan/Hammarsmedsgatan till försäljning. Foto: Charlotte Ferneman

Vem ska etablera sig framför Norlanders i Mariestad? Den frågan kan få svar när kommunen nu lägger ut tomten till försäljning.

Kommunen införskaffade nyligen fastigheten Bulten 1 för 2,7 miljoner kronor. Tomten, som finns i korsningen Förrådsgatan/Hammarsmedsgatan, är drygt 11 000 kvadratmeter stor och gräsbevuxen.

Flera intressenter har hört av sig till kommunen i hopp om att förvärva tomten. Gällande detaljplan för området tillåter handel och småindustri.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott godkänt att det skapas en markanvisning för Bulten 1. Det innebär att kommunen kan ta in anbud och förhöra sig om de sökandes planer för tomten.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerFastigheterFörrådsgatanFörsäljningHammarsmedsgatanKommunstyrelsenMariestads kommunNäringsliv

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.