Hoppa till huvudinnehållet

Domkyrkan förvandlas till manege – då gör djuren entré

Publicerad:
Anders Börjesson, kyrkomusiker i Mariestads församling, är en av två som kommer att spela flygel på söndag. Arkivbild. Foto: Charlotte Ferneman

Tanken var att i fjol hylla kompositören Camille Saint-Saëns (1835-1921) men på grund av pandemin är det först nu hans verk ”Djurens karneval” framförs i Skaraborg. Nu har det dock blivit dags.

På söndag kväll spelas den i Mariestads domkyrka. Tiomannaorkestern består av handplockade musiker från länet.

– Projektet är ett samarbete med Svenska kyrkan i Skövde och Daniel Jarl är projektledare. Han spelar tillsammans med mig på två flyglar, berättar Anders Börjesson, kyrkomusiker i Mariestads församling.

– Publiken kan förvänta sig en konsert med lättsamma förtecken. Verket skrevs som ett musikaliskt tidsfördriv till de närmsta vännerna. Verket består av lättsam, vacker och melodisk musik som blivit odödlig, till exemplet stycket "Svanen".

Artikeltaggar

Anders BörjessonDaniel JarlKompositörKonserterMariestads domkyrkaMusikSkaraborgSkövdeSvenska kyrkan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.