Hoppa till huvudinnehållet

Nu kommer medborgardialogen till Moholm – hoppas på stor uppslutning

Publicerad:
Samhällsföreningens ordförande Hans-Åke Rask och ledamöterna Douglas Pettersson och Lennart Persson hoppas att Moholmsborna möter mangrant upp på dialogmötet.
Samhällsföreningens ordförande Hans-Åke Rask och ledamöterna Douglas Pettersson och Lennart Persson hoppas att Moholmsborna möter mangrant upp på dialogmötet. Foto: Malin Bring

Efter de båda dialogmötena mellan Älgaråsborna och kommunen har turen nu kommit till Moholm. Den 23 november hålls ett medborgardialogmöte i Salemkyrkan, där invånarna får möjlighet att framföra sina tankar och idéer om Moholms utveckling.

Politiker och tjänstemän från kommunen deltar i mötet, och naturligtvis kommer representanter för Samhällsföreningen att finnas på plats. Som ett extra lockbete deltar också kommunens energi- och klimatrådgivare, som delar med sig av tips på hur man kan sänka sina uppvärmnings- och energiutgifter, och berättar om vilket stöd de kan ge kommuninvånarna inom området.

Dialogmötet ska mynna ut i en utvecklingsplan för Moholm, liknande den som tagits fram för Älgarås. Kommunen utlovar också en kort information om den översiktsplan och de tankar som i nuläget finns om Moholm.

Samhällsföreningen är behjälplig med att dela ut ett blad med information om mötet, och passar samtidigt på med att berätta om föreningens julmarknad i Z-huset den 20 november.

– Moholmsföreningar i samverkan drar igång vårt traditionella Luciafirande i Salemkyrkan igen den 16 december också. Det har ju legat nere på grund av pandemin, säger Samhällsföreningens sekreterare Douglas Pettersson.

Det var fullsatt i servicehuset i Älgarås när kommunen bjöd in till dialogmöte. Samhällsföreningen hoppas på samma goda uppslutning i Moholm den 23:e. /Arkivbild
Det var fullsatt i servicehuset i Älgarås när kommunen bjöd in till dialogmöte. Samhällsföreningen hoppas på samma goda uppslutning i Moholm den 23:e. /Arkivbild

Några av styrelsens hjärtefrågor, som ledamöterna kommer att ta upp till diskussion på dialogmötet, är hastighetsbegränsningen på genomfartsvägen genom Moholm och marknadsföringen av lediga lägenheter och tomter i samhället.

– Folk kör alldeles för fort och ofta är det yrkeschaufförer som bryter mot hastighetsbegränsningen. Vi försöker påtala det till Trafikverket men det är fullständigt hopplöst, säger Douglas Pettersson.

Styrelsen vill också ha hjälp att marknadsföra Moholm bättre, både av bostadsbolaget EHCC, som äger många av fastigheterna i samhället, och av kommunen. Moholm borde vara en attraktiv bostadsort både för barnfamiljer, studerande och äldre, inte minst när den nya batterifabriken etableras i Mariestad, menar herrarna i Samhällsföreningen.

– Vi saknar också en stor samlingslokal i Moholm. Förr kunde vi ta hit teaterföreställningar och visa dem i Tingshuset eller herrgården, men det möjligheten har vi inte längre, tillägger Lennart Persson i styrelsen.

Artikeltaggar

ÄlgaråsBostad och byggenEkonomiFastigheterLägenheterLennart PerssonMarknadsföringMoholmSalemkyrkanTrafikverket

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.