Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Försökte stjäla väska från äldre kvinna

Publicerad:
Ungdomar försökte stjäla en väska för en äldre kvinna med rollator i centrala Mariestad. Foto: Arkivbild

Vid 14-tiden på måndagen försökte två ungdomar stjäla en väska av en gammal kvinna som gick i Humleparken.

Kvinnan, som är i 90-årsåldern, hade varit på Apoteket hjärtat vid Österlånggatan och märkte att två ungdomar följde efter henne över Nya torget.

I Humleparken sprang en av dem fram och tog hennes väska från rollatorn. Personal vid seniorboende vid Humlet såg allt hända och sprang ut för att hjälpa kvinnan. Då slängde killarna ifrån sig väskan och försvann snabbt från platsen och fångades aldrig in. De misstänkta var i 13-14-årsåldern, 160 cm långa, med mörka jackor och byxor.

Stöld av skogskärra. Vid Kulabäckskärret i Mariestad har det mellan 7 och 13 november stulits en skogskärra, värd 10 000 kronor, som stod i skogen tillsammans med en fyrhjuling. Den stod ett hundratal meter från en grusväg. Kärran tillhörde en äldre man.

Stökigt vid vårdhem. Vid 18-tiden kallades polisen till ett vårdhem i Mariestads kommun där en brukare blivit aggressiv och slagit en anställd med knutna nävar och sparkar. Personen ska även haft ett tillhygge som var hotfull och slängdes i golvet så att det blev skador. Även tallrikar och muggar gick sönder vid tillfället. Brukaren är misstänkt för misshandel, skadegörelse och olaga hot.

Misstänkt för ofredande. Vid 18-tiden på måndagen ska en man i 40-årsåldern, känd av polisen sedan tidiagre, ha knuffat en jämnårig kvinna, samt skriket på henne. Polisen, som hittade kvinnan gråtande vid Nya torget, tog upp en anmälan om misstänkt ofredande.

Stal varor i obemannad butik. Den obemannade 24-7 butiken vid Sundsörens gård har natten till tisdagen haft besök av en person som ska ha stulit varor, samt ställt till med oreda. Den misstänkte ska dock ha identifierat sig med bank-ID. En inventering ska genomföras för att se vad som saknas.

Brytmärken vid tre ingångar. Ekuddens camping har mellan 12 och 14 november haft påhälsning av tjuvar som försökt bryta sig in i garagelokaler, som leder till ett städutrymme. Vid tre ingångar har det noterats brytmärken.

Hotade personal vid macken. Den 11 november blev en anställd vid Q8 på Leverstadsvägen hotad av en man i 30-årsålder som tidigare misskött hyresavtal vad det gäller bilar. När han nekades en ny hyrning blev han arg och hotade den anställde "Ska slå ihjäl dig och skjuta dig i huvudet".

Bedrägeri med kortuppgifter, Vid Vikingavägen i Mariestad har en person blivit drabbad av bedragare genom att använda dennes kortuppgifter. Drygt 600 kronor har dragits från kontot av ett företag baserat i Barcelona.

Ljusramp stals. Den 11 november stals en ljusramp värd 2 000 kronor ute vid Rödjan.

Misstänkt drograttfylleri. Strax efter klockan 21 på måndagskvällen fick en förare kliva ur bilen i centrala Töreboda. Mannen, som är i 40-årsåldern, kontrollerades av polis och togs med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri. Polisen omhändertog mannens körkort.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDrograttfylleriHumleparkenMariestadMariestads kommunMisshandelNya torgetOlaga hotQ8RödjanStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.