Hoppa till huvudinnehållet

Nytt angrepp mot äldre kvinna: Försökte stjäla väska från 91-åring

Publicerad:
Polisen har fått in två anmälningar där ungdomarna ska ha försökt stjäla väskor från äldre kvinnor i Mariestad. Foto: Arkivbild

Mariestadspolisen har fått in en ny anmälan om att några ungdomar försökt stjäla väskan från en äldre kvinna.

Även denna händelse inträffade under måndagen.

– Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Henrik Karlsson vid Mariestadspolisen.

Den 91-åriga kvinnan var vid 12.50 i måndags, den 14 november, i området kring Viktoriagatan, på väg från/till affären.

Polisronden: Försökte stjäla väska från äldre kvinna

Hon drog sin ”dramaten-väska” bakom sig och helt plötsligt kände hon ett ryck i armen. Två ungdomar sprang sedan iväg med hennes väska.

Det är ett bedrövligt beteende som måste stoppas
Henrik Karlsson, polis i Mariestad

Kvinnan följde efter dem in på en tvärgata. Då kom en annan kvinna från andra hållet, vilket tydligen skrämde ungdomarna som släppte väskan och stack snabbt iväg.

Kvinnan fick tillbaka sin väska, men var givetvis mycket skärrad. Händelsen är rubricerat som misstanke om stöld.

Påstridig kvinna ville låna toaletten – stal äldre mannens guldhalsband

En annan incident

Senare samma dag vid 14-tiden försökte två ungdomar stjäla en väska av en gammal kvinna som gick i Humleparken, vilket MT berättat om tidigare.

Kvinnan, som är i 90-årsåldern, hade varit på Apoteket hjärtat vid Österlånggatan och märkte att två ungdomar följde efter henne över Nya torget.

I Humleparken sprang en av dem fram och tog hennes väska från rollatorn. Personal vid seniorboende vid Humlet såg allt hända och sprang ut för att hjälpa kvinnan.

Då slängde killarna ifrån sig väskan och försvann snabbt från platsen och fångades aldrig in. De misstänkta var i 13-14-årsåldern, 160 cm långa, med mörka jackor och byxor.

Den händelsen är rubricerad som misstanke om grov stöld.

Liknande uppgifter

Signalementet på gärningspersonerna stämmer väl in på de som utförde händelsen vid Viktoriagatan: Två korta, smala personer i 12-15-årsåldern iklädda mörka luvtröjor.

Helt klart har äldre på senare tid blivit måltavlor för brott.

Mariestadspolisen ser mycket allvarligt på händelserna och vill gärna få in tips från allmänheten.

– Någon kanske har gjort en iakttagelse, vilket kan göra så vi kan ta de här ungdomarna och få ett stopp på detta. Det är ett bedrövligt beteende, säger Henrik Karlsson, polis i Mariestad.

– Detta skapar förstås rädsla och osäkerhet hos de äldre som kanske blir försiktiga att gå ut. Det påverkar också förstås anhöriga.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHenrik KarlssonHumleparkenÖsterlånggatanPolisanmälanViktoriagatan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.