Bois missade chansen att rycka – förlorade mot Forshaga: ”Lattjo lajban”

Publicerad:
Erik Hedlund, Carl-Johan Gustavsson och de andra Mariestad Bois-spelarna fick lämna Forshaga utan några poäng. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Mariestad Bois tappade viktiga poäng kring allettan-strecket under söndagen.

Borta mot Forshaga IF förlorade Mariestadslaget med 2–3.

– Det är en jäkla besvikelse, säger tränaren Andreas Appelgren.

Två raka segrar och sedan ett tio dagar långt speluppehåll. Ledigheten på en och en halv vecka verkar dock inte ha gjort Mariestad Bois något gott.

Under söndagen förlorade ett blekt Bois borta mot nästjumbon Forshaga IF med 2–3.

– Det är bara att inse som spelare: Spelet utan puck är inget ”lattjo lajban”. Det går inte att åka runt och hoppas att det går bra för att sedan tycka att allt är roligt när vi har vunnit puck, säger Andreas Appelgren och fortsätter:

Andreas Appelgren var rejält besviken efter förlusten. (ARKIVBILD)
Andreas Appelgren var rejält besviken efter förlusten. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

– Man måste ta ansvar, speciellt i såhär viktiga matcher. Det går inte att lämna över något till någon annan.

Lindén målskytt igen

Nej, Mariestad Bois försvarsmässiga insats borta mot Forshaga hade mer att önska. Jesper Lindén gav förvisso gästerna ledningen i boxplay tidigt i den första perioden, men hemmalaget var ofta farliga när de väl stack upp.

Med fem minuter kvar av den första perioden kom också 1–1.

– Jag trodde att vi skulle ha mer krut i benen. Efter vårt 1–0-mål kom vi till två frilägen som vi inte utnyttjade. Det är sådana chanser man måste trycka dit. Nu dansade vi på en skör tråd i stället, säger Appelgren.

Jesper Lindén blev tvåmålsskytt och har nu gjort 12 mål den här säsongen. (ARKIVBILD)
Jesper Lindén blev tvåmålsskytt och har nu gjort 12 mål den här säsongen. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Inför den andra perioden fick lagen sedan gott om tid att snacka ihop sig. På grund av problem med isen dröjde det nästan en timme innan mittenakten kom i gång.

– Det är inget som vi kan skylla på. Det var samma för båda lagen, men om jag talar för egen del var det såklart inte optimalt. Med det sagt hade det inget med förlusten att göra, säger Appelgren.

”Rann iväg fort”

Efter det långa avbrottet fortsatte Mariestad att föra spelet, men det var Forshaga som var i ledning med 3–2 efter 40 minuter.

– Forshaga gjorde det bra. De försvarade sig väl och skyddade sitt mål. Vi försökte komma in med folk på mål och gjorde det hyfsat, men det studsade inte med oss, säger Boistränaren som sedan fick se den sista perioden sluta mållös.

– Hela tredje perioden rann iväg fort. Det blev få avblåsningar och Forshaga chippade ut vilket gjorde att vi hela tiden fick börja om.

I och med förlusten trillade Bois ner på den femte och sista allettan-platsen i den västra hockeyettan. Som tur var för Mariestadslaget förlorade även de närmast jagande laget, Surahammar.

– Vi fick iväg 38 skott på mål och var spelförande i stora delar, men det hjälper inte. Det är målen som måste in, avslutar Andreas Appelgren.

Mål, Bois: Jesper Lindén 2.

Stjärnligan

Tre stjärnor:

Jesper Lindén. Tvåmålsskytt och Bois store härförare.

Två stjärnor:

Jesper Broeng. Stort puckansvar och startade många anfall.

En stjärna:

Tobias Aronsson. Försökte hela tiden luckra upp Forshagas defensiv.

Matchfakta

Forshaga–Mariestad 3–2

(1–1, 2–1, 0–0)

Period 1: 0–1 (6.33) Jesper Lindén (Erik Olsson) spel fyra mot fem, 1–1 (14.27) William Johannesson (Filip Olsson, Filip Nordström).

Skott: 9–14.

Utv. FIF: 1x2 min, Bois: 3x2 min.

Period 2: 2–1 (4.07) Filip Olsson (Viktor Wåhleman, Helmer Rydholm), 2–2 (7.01) Jesper Lindén (Jesper Broeng, Ace Cowans) spel fem mot fyra, 3–2 (9.30) Wilson Johansson (Erik Lindskog, Linus Tjulander).

Skott: 7–15.

Utv. FIF: 2x2 min, Bois: -.

Period 3: -.

Skott: 6–9.

Utv. FIF: -, Bois: -.

Domare: Filip Granrud.

Publik: 295 (Ängevi ishall).

Artikeltaggar

Andreas AppelgrenHockeyettanIshockeyMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare