Vad händer vid en kris?

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anders Wiklund/ TT

Det är många som oroas över säkerheten för oss i Sverige om det vore så illa att det blir en krigshandling. Vad händer med oss äldre som kanske inte har möjlighet att lagra mat eller har tillgång till bil? Mina barn bor långt härifrån.

Jag ser en trekantig symbol för skyddsrum på en källardörr i mitt bostadsområde. Jag skulle vilja fråga om man ska ta med mat till skyddsrum eller om det finns förnödenheter. Finns det toalett för alla och möjlighet för den som är handikappad att ta sig in? Finns det personer som hjälper till vid skyddsrummen och informerar?

Kommunen skulle kunna skicka ut en egen skrift om skyddsrum, förråd och annat vi behöver veta.

Anna Maria

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.