Stoppa avverkningarna på Brommö

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag själv förknippar Brommö med sommaren. Man cyklade som barn längs med de små grusvägarna vid den skog, som i alla fall jag tog för givet. Den delen av ön som inte är naturreservat ägs nämligen av statliga Sveaskog och de började avverka på ön förra året (2021). Man ska inte tro att de bara kommer ta lite och lämna resten av skogen kvar så att vi vanliga människor kan fortsätta semestra på ön. Nej, risken är att de kommer ta nästan allt.

Sveaskog har avverkningsanmält stora delar av ön. Var inte lika dum som jag och tro att skogen kommer stå kvar om vi inte gör något. Det bästa man kan göra är att inventera arter i skogen. Alternativt att hela Brommö blir ett naturreservat.

Jag vet kanske inte vad ni känner, men jag vill i alla kunna fortsätta cykla på somrarna på Brommö utan att hela ön är ett kalhygge.

Orolig person för Brommös skog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.