Hoppa till huvudinnehållet

Kommunchefens heta natt

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Cheferna i kommunen och några till har varit på resande fot. Sjutton personer (plus undertecknad) for till Skellefteå för att se vad som krävs när ett internationellt företag bestämmer sig för att bygga en megastor fabrik på orten.

Mycket, visar det sig. Allt påverkas. Från antalet rattfyllor (som ökat) till arbetslösheten (numera nästan obefintlig). Det finns alltså en hel del för kommunen att fundera på, förklarade Skellefteås företrädare.

Mariestadsfolket tackade för råden, inspirerades av den större kommunens arbete och imponerades av den positiva andan som råder i den västerbottniska staden. De flesta tycks ha anammat förändringen med jämnmod, även om den skapar bilköer i stan och akut bostadsbrist.

Kommer Skaraborgarna vara lika välvilliga?

Det återstår att se. Under tiden kan man ju alltid roa sig med lite saftigt skvaller från resan. För nog flödade champagnen? Allt medan kommuntopparna smörjde kråset på en svindyr restaurang. Eller? Kanske uppstod slagsmål? Var några oväntat kärvänliga mot varandra?

Nej, skandalerna uteblev. Alla deltagarna höll sig på mattan. I alla fall så vitt undertecknad vet ... Det mest spännande som hände var att Jonas Johansson saknades när det skulle tas gruppbild. Förklaringen var inte lika kittlande – utvecklingschefen är tydligen noga med att träning ska ingå i morgonrutinen.

Kommunchefens heta natt då? Ja, den berodde på hotellets krånglande värmeanläggning och gav mer obehag än tillfredsställelse, enligt källan.

Några vräkiga middagar blev det inte heller. Faktum är att en stor del av delegationen hamnade på snabbmatsrestaurang när ett missförstånd med taxibolaget gjorde att middagsplanen på flygplatsen före hemresan sprack.

Men det tycktes inte besvära cheferna, som enkelt beställde middagen via digitala skärmar. Sedan avnjöts både lökringar och fiskburgare. Kanske en försmak på vad som komma skall, då den norrländska kedjan har planer på en etablering i Vänerns pärla.

Själv hoppas jag att någon i Mariestad kopierar idén med en te-sort med anspelning på det lokala idrottslivet. Även om Skellefteå AIK inte var någon smaksensation lär BOIS bli något som det slår gnistor om.

Artikeltaggar

Krönikor