Lämna inte hunden utanför affären

Insändare
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Snälla hundägare, lämna inte era hundar bundna utanför livsmedelsbutiken. Det är nu två gånger jag sett människor bete sig illa mot hundar i Mariestad. En gång var det en person som sparkade undan hunden för att den stod upp och skällde. Hunden var uppenbarligen upprörd över att bli lämnad och inte blev det bättre när någon fotade till den.

Jag har också sett ungdomar reta och stressa en hund. Det kan gå riktigt illa! Skulle er hund bita någon i självförsvar så kan den behöva avlivas. Ni är ansvariga och ska ha tillsyn!

Det är möjligt att det fanns en tid i ”Bullerby-Sverige” när det var trygg och fridfullt att lämna hunden bunden utanför affären. Så är det inte längre.

Jag tror inte att ni vill er hund något ont, men tänk på att det kan bli skadligt för ert husdjur och ni har ansvar. Det är många som inte gillar hundar.

Jag har också sett väldigt små hundar stå bundna utanför affären. En period var det många dvärghundar, som chihuahua och papillon, som stals och såldes vidare till intet ont anande hundköpare. Tänk om ert lilla husdjur på stulet?

Hundägare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.