Fyra miljoner till musikskapare – Shy Martin delar med bland andra Silvana Imam

Publicerad:
Shy Martin, som egentligen heter Sara Hjellström och kommer från Lerdala, är en av Stims stipendiater 2022. Akrivbild. Foto: Berit

Varje år delar upphovsrättsorganisationen Stim ut stipendier. I år är Lerdalabördiga Sara Hjellström, som skapat sig ett namn under Shy Martin en av de som delar på fyra miljoner kronor.

Bland de mer namnkunniga artisterna finns Silvana Imam, Joel Lyssarides, Bavé Amin och Edda Magnason. Men även Shy Martin är en musikskapare på stjärnhimmeln som får ta emot ett av Stims årliga stipendier. De delas ut för att "främja ny svensk musik av hög konstnärlig kvalitet".

I år får 149 musik- och textskapare inom ett antal musikgenrer dela på den totala summan på fyra miljoner kronor, där varje stipendiat får mellan 25 000 och 50 000 kronor vardera. I år får för första gången fler kvinnor än män – 52 procent – stipendier.

Stipendierna delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 14 december.

Artikeltaggar

Edda MagnasonJoel LyssaridesMusikSara HjellströmShy MartinSilvana ImamStimStipendierStockholm

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare