Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Flera tillslag mot båtar • Räddningstjänsten utsatt för bensinstöld

Publicerad:
Tjuvarna bröt sig in i ett båthus och stals en alubåt med tillhörande motor.
Tjuvarna bröt sig in i ett båthus och stals en alubåt med tillhörande motor. Foto: Arkivbild

Vid Sjöängen Kvisslan har det någon gång mellan september och oktober stulits en alu-båt (Fiskars) värd 75 000 kronor med tillhörande Yamaha-motor (20 hästars), men även kläder, skiftnycklar, åror och två bensindunkar.

Totalt värde på det stulna beräknas till 95 600 kronor. Tjuvarna hade kommit in i båthuset genom att forcera både ytterplåt och en innervägg för att sedan öppna dörrarna och transportera bort godset.

Försök till bedrägeri. En Torsöbo i 70-årsåldern fick nyligen ett mejl om att 500 dollar skulle dras på hans konto för ett presentkort på I-tunes. Torsöbon har aldrig beställt detta och gjorde i stället an polisanmälan om bedrägeri.

Stoppade cykeltjuven. I måndags förmiddagen ringde ett vittne till polisen om en pågående cykelstöld vid Mariestads järnvägsstation. Tjuven, en man i 40-årsåldern, greps av polisen som misstänkt för cykelstöld.

Försökte sälja droger på permission. En fånge vid Rödjans anstalt hade beviljats permission mellan 11 och 14 november. Den 13 november försökte han sälja droger på nätet via Snapchat och även kriminalvårdens kläder, samt telefonkort, via Facebook. Mannen misstänks för narkotikabrott och egenmäktigt förfarande.

Snabb stöld av mobiltelefon. Vid Bergsgatan stals det under tisdagen en mobiltelefon, värd 5 500 kronor, från en olåst bil sedan ägaren gjort ett kort ärende hos en person.

Stöld från räddningstjänstens båt. 20 liter bensin har stulits från Räddningstjänstens båt vid Hamngatan. Hyttdörrens karm har fått brytskador vid stölden.

Paketstöld vid dörren. Vid Vasavägen stals det under tisdagen ett paket levererat av Postnord som hade lämnats utanför dörren till en bostadsadress. I paketet fanns kläder, som en kvinna köpt, för drygt 1 300 kronor.

Knuffades in i ruta. Vid Österlånggatan har det förstörts en ruta vid en butik och det har skett någon gång mellan 18 och 20 november. Det verkar som någon blivit knuffad in i rutan. Rutan har dock hängt ihop av en plastfilm.

Tog narkotika i beslag. Polisen har vid tretiden natten mot den 21 november beslagtagit misstänkt narkotika som en kvinna hade vid ett vårdhem i Mariestads kommun.

Artikeltaggar

BergsgatanBrott, lag och rättE20Egenmäktigt förfarandeFacebookMariestadMariestads kommunNarkotikaNarkotikabrottPostnordRödjanSnapchatStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.